2024.04.14, Vasárnap

Megjelent a kistelepülési épületek felújítását, közösségi házak kialakítását támogató pályázat 26,9 milliárd forintos keretösszeggel.

A támogatási intenzitás, vagyis az adott projekt értékén belül a támogatás mértéke 75-95%-os az adott terület fejlettségi besorolása alapján. A forrásra önkormányzatok, önkormányzati társulások, nonprofit szervezetek és az egyházak pályázhatnak. Az igényelhető támogatás maximum 50 millió forint, a közösségi ház létrehozásánál maximum 30 millió forint. A pályázatok 2016. március 28-tól adhatóak be.

A pályázati kiírás három célterülettel jelent meg:

  • közösségi funkciójú épületeket lehet energetikai szempontból korszerűsíteni,
  • településképet meghatározó épületeket lehet külsőleg felújítani
  • és 1000 fő alatti településeken lehet közösségi házat kialakítani.

A felhívás célja a vidéki térségekben élők életminőségének a javítása, a vidéki települések vonzóbbá tétele olyan, a fenntarthatóság növelését és a társadalmi felzárkózást és az egész életen át tartó tanulást elősegítő fejlesztések által, melyek a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bírnak. Kiemelt célkitűzés az energia- és erőforrás hatékonyság növelése, illetve az alapvető szolgáltatásokhoz és a közösségi élet feltételeihez való hozzáférés javítása a közösségi terek létrehozásával és fejlesztésével.

A pályázat részletei itt találhatóak.

(palyazatihirek.eu)

(fotó: baranyavidek.hu - Kővágótöttös)

Galéria

Pályázatokpályázatok