2024.07.18, Csütörtök

Bokrétaünnepséget tartottak az alumíniumöntvényeket készítő lengyel Alumetal S. A. komáromi üzemében, ahol 2016 őszétől 150 embert foglalkoztatnak majd. Józef Mlocek, az Alumetal Group Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a komáromi gyár a vállalatcsoport első külföldi beruházása. A legkorszerűbb technológiát használó üzem hulladékfémből készít további feldolgozásra alkalmas alumíniumot, elsősorban autóipari felhasználásra. Az Alumetal-csoport három lengyelországi gyárának összesített kapacitása 165 ezer tonna, a társaság Európában jelenleg a negyedik legnagyobb olyan vállalat, amely hulladékból állít elő alumíniumot.

Az üzem teljesítménye teljes kapacitáson meghaladja majd az évi 50 ezer tonnát. A kivitelező Weinberg '93 Építő Kft. cégvezetője, Bodnár Sándor elmondta, a gyárépület és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények alapterülete csaknem 24 ezer négyzetméter. A beruházás az építkezés megkezdésétől számítva kilenc hónap alatt készül el, június 30-áig műszaki átadást kell tartani.

Az 1993-ban alakult, magyar tulajdonban levő Weinberg-csoport sárospataki központtal működő generálkivitelező vállalkozás, alvállalkozóival együtt mintegy négyszáz embert foglalkoztat. Fő profiljuk a csarnoképítés és az acélszerkezet-gyártás, utóbbit sárospataki üzemükben végzik 5 500 négyzetméteres gyártófelületen modern technológiával.

A Kassán leányvállalattal bíró társaság utolsó éves árbevétele a nyilvános adatok szerint 5,6 milliárd forint volt, ám ez 2016-ban várhatóan meghaladja majd a 10 milliárd forintot.

(mti, weinberg93.hu)

(fotó: weinberg93.hu - illusztráció)

Weinberg '93 Építő Kft.Mi épül?építőipari cégeküzemépítés