2024.03.03, Vasárnap

Több mint 1,2 milliárd forintos beruházásból új sportcsarnok épül Hatvanban – adta hírül az OrientPress. Az egykori cukorgyár területén épülő aréna mintegy ezer főt lesz képes befogadni.

A projekt sajtótájékoztatóján Horváth Richárd polgármester arról is beszámolt, hogy a beruházás önereje 369 millió forint, amelyet a hatvani önkormányzat biztosít. 866 millió forintot TAO-s támogatásokból finanszíroznak, ebből eddig 800 milliót gyűlt össze a cégek társasági adókedvezményének köszönhetően.

A polgármester elmondta, hogy főként helyi kötődésű társaságok támogatták a beruházást. Leszögezte, Hatvanban több mint 20 éve jelent nehézséget a városi sportcsarnok hiánya, és korábban már több ciklusban próbálkoztak ennek megvalósításával a városvezetők, sikertelenül.

A sportcsarnok várhatóan 2018 nyarára készül el. A tervek szerint 3000 m2-es alapterületű csarnok multifunkcionális lesz. Amellett, hogy a kézilabdások otthona lesz, befogadják a futsalosokat, kosarazókat, egyéb küzdősportok képviselőit is. A polgármester rámutatott, hogy a helyi civil szervezeteknek is kiváló lehetőséget biztosít majd a létesítmény, ahol a mérkőzések és edzések mellett, más rendezvényeket is tartanak majd.

Az önkormányzat egy jégcsarnok létrehozását is tervezi, amely része annak a koncepciónak, hogy egy sport- és kulturális központot alakítsanak ki az egykori cukorgyár területén

(OrientPress)

(fotó: hatvanihirlap.hu)

Mi épül?sportberuházásokHatvan