2019.08.25, Vasárnap

Így néz ki az újjászületett csabai vasútállomás

2016.04.18. 09:09

Hamarosan véget ér a három éve tartó beruházás, amiben az újbarokk stílusú állomásépület mellett a sínek, a peronok, a parkolók és a felüljáró is megújult, aluljáró létesült.

Már csak az utolsó simítások maradtak, hogy belül és kívül egyaránt megújulva fogadhassa az utasokat Békéscsaba vasútállomása – adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő a Facebook-oldalán.

A képekkel ellátott beszámolóból kiderül, az épület körül jelenleg a díszburkolat készül, épülnek a kerékpártárolók, aszfaltozzák a szervizutat és a kertészeti munkákat végzik.

További képek a cikk tetején levő képre a cím felett kattintva (fotók: NIF Zrt.)

A korábbi hírek szerint összesen 35 milliárd forintos beruházás 2013 novemberében indult. Az újbarokk stílusú épületet korhű állapotba reastaurálták, átépült a vágányhálózat. Korszerű, utasbarát állomást alakítottak ki magasperonnal, peronaluljáróval és akadálymentes liftekkel. A projektben megújul az állomás előtti tér is, itt P+R (park and ride), illetve B+R (bike and ride) parkolókat létesítenek.

Az állomás fejlesztésének részeként az Orosházi úti felüljáró helyett korszerű ferdekábeles kétszer két sávos híd épült. Az építményt tavaly decemberben adták át, a lakossági szavazás után az Erzsébet híd nevet kapta. A 360 méter hosszú híd acélszerkezete 1230 tonnát nyom, 16 támasza van és 15 vasúti vágányt hidal át.

(magyarepitok.hu)

Galéria

BékéscsabavasútfejlesztésMi épül?