2024.04.23, Kedd
Európában is egyedinek számító stadiont épített a ZÁÉV és a Westbau
(mtkbudapest.hu)

Európában is egyedinek számító stadiont épített a ZÁÉV és a Westbau

WHB sajtóosztály

2016.10.13. 09:57 - Hegedűs Gergely

Kevesebb mint egy év alatt megépült az MTK ötezres új arénája, ami többek közt napelemrendszerrel, hibrid gyepszőnyeggel és teljes LED-világítással várja a csütörtök esti nyitómeccset.

Hirdetés

Elkészült az MTK Budapest új futballstadionja. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. által kivitelezett, 5014 férőhelyes arénán 2500 fő dolgozott. 1160 tonna betonacélt és 13 000 köbméter betont használtak fel, a tetőszerkezet 225 tonna acélszerkezetből készült.

Európa élcsapatait idéző technológia

A világítást 214 darab LED-lámpa biztosítja, hazánkban itt használnak elsőként teljes LED-világítást. Európában egyelőre csak három ilyen stadion van. Szintén kuriózum a hibrid gyepszőnyeg, melynek lényege, hogy a természetes gyepszőnyegbe 20 millió darab műanyag szálat is elhelyeznek. Magyarországon ez lesz az első ilyen gyepszőnyeg, Európában a Liverpool, a Manchester United és a Milan stadionjában van ilyen játéktér.

A stadionhoz többek közt kerékpártároló, parkoló, söröző és szurkolói shop is épült. Az épület déli tetején egy 50 kV maximális összteljesítményű napelemrendszert is kialakítottak.
 

Teltházas meccsen debütál

A kivitelezők közleménye hangsúlyozza, a speciális, szűk megvalósítási terület (a Sport utca, a BKV-telep és a villamosvonal közvetlen közelsége) és az új megoldások alkalmazása komoly kihívást jelentett, ezzel együtt sikerült közel 350 nap alatt, az elvárt határidőre elkészíteni stadiont.

Az új arénát csütörtökön este az MTK-Sporting Lisszabon mérkőzéssel avatják, az átadó este fél 6-kor kezdődik, a klub honlapjának híre alapján minden bizonnyal telt ház előtt.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.ZÁÉV Építőipari Zrt.Iparági híreksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés