2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Az automata cégkapu felhasználóbarát
DMS One

Az automata cégkapu felhasználóbarát

magyarepitok.hu

2019.09.27. 10:05 - Gyöngyösi Klaudia

A gazdálkodó szervezetek számára kötelező cégkapu használatához nincs szükség plusz munkaerőre: észrevétlen is lehet, ha szoftveresen kapcsolódnak a szolgáltatáshoz.

Hirdetés

A gazdálkodó szervezetek, így az építőipar szereplői is kizárólag a cégkapun keresztül intézhetik közhivatali ügyeiket, melyek közül kiemelendők a NAV-os adóügyek. A 2018-tól kötelező cégkapu használat nem mindenkinél váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az olyan nagyobb vállalatoknál, ahol kizárólag a webfelületes cégkapura hagyatkoztak, zűrzavart okozott az átállás.

A legfőbb problémát az jelenti, hogy a rendszer nem szűri és nem szortírozza az üzeneteket. Ha ezt a hiányosságot egyszerre több, akár több száz felhasználó próbálja orvosolni ugyanazon a cégkapu kapcsolaton belül, akkor jön a káosz: nem lehet nyomon követni, hogy ki és mikor töltött le üzenetet vagy küldeményt.

 

Káosz nélkül is lehet, itt van a megoldás

A sokfelhasználós vállalatoknál el kell felejteni a böngészőn keresztüli, manuális, webes cégkapu használatot. Számukra az egyetlen megoldás a gépi interfészes cégkapu kapcsolat. A DMS One Zrt. fejleszt olyan dokumentumkezelő rendszereket, amelyek képesek ilyen kapcsolatot létesíteni a kötelező központi e-ügyintézési szolgáltatással. Azoknál a cégeknél, ahol ilyen dokumentumkezelőt használnak, már meg sem nyitják a webes cégkapu felületet. A DMS One rendszere teljesen automatikusan végzi a kapun keresztül haladó üzenetekkel, küldeményekkel, vevényekkel és igazolásokkal kapcsolatos feladatokat.

 

A gépi cégkapu csökkenti az adminisztrációs munkát

Fogadásnál: A DMS One szoftvere automatikusan letölti a cégkapura érkezett üzenetet, majd az előre meghatározott szabályok szerint annak az ügyintézőnek vagy címzettnek továbbítja azt, akinek dolga van vele. Az üzenet vagy küldemény cégkapuról történő letöltéséről, átvételéről a dokumentumkezelő automatikusan kiállítja és elküldi a visszaigazolást.

Küldésnél: Az előkészített üzenetet a dokumentumkezelő rendszer a cégkapu számára megfelelő formátumba konvertálja, majd feltölti a cégkapura. A központi szolgáltatáson keresztül küldött üzenet a címzett hivatal hivatali kapujában landol. A feladási és letöltési (ritkább esetben meghiúsulási) igazolásokat a rendszer automatikusan fogadja és azokat a megfelelő dokumentumhoz csatolja.

A gépi interfész nagy adat- és dokumentumforgalom kiszolgálására képes. Időt takarít meg, amit a felhasználók az üzenetek tartalmi feldolgozására vagy olyan teendőkre fordíthatják, ahol a humánerőforrás nélkülözhetetlen. A DMS rendszereiben megvalósuló cégkapus ügyintézés felhasználóbarát és nem igényel különösebb figyelmet. A további információkért keresse fel honlapunkat!

Iparági hírekDMS One Zrt.építőiparinnováció

Hírlevél

Hirdetés