2023.06.04, Vasárnap

innováció

Nagysebességű oválpálya építésével fejleszthetik tovább a ZALAZone-t

2023.05.02

Útépítés

A keretmegállapodás adatai szerint a nagysebességű oválpálya 4,5 kilométeres, új nyomvonalon épített útként jöhet létre a Duna Aszfalt kivitelezésében.

Egyre népszerűbb az építőipar krémjét megszólaltató online Innovatív Fórum

2023.04.24

Iparági hírek

A nézők száma egyre nő, ahogy terjed a híre a szakmában a MAÚT által szervezett online találkozónak, amelyen innovatív vállalatoknak adnak lehetőséget.

Egészségügyi innovációs központot adtak át a fővárosban

2023.03.23

Mi épül?

Az átadással kezdetét veszi az első projekt, amelynek keretében mesterséges intelligencia alapú orvosi berendezést fejlesztenek a daganatos betegségek, elváltozások gyorsabb és precízebb diagnosztizálása érdekében.

VIDEÓ - Nézzék meg milyen kísérletek zajlanak a francia útépítő-óriás Magyarországon kialakított központi betonlaboratóriumában!

2023.02.08

Iparági hírek

A Colas-csoport budapesti központi laboratóriumában az egyik fő feladat jelenleg az alapanyaghiány okozta kihívások megoldása.

Siófokon cserélnek hamarosan eszmét az ágazat kulcskérdéseiről a magyar és nemzetközi aszfaltipar vezető szakemberei

2023.02.06

Iparági hírek

A kormány szervei, az MKIF és a kivitelezők is részt vesznek az aszfaltszakma meghatározó eseményén, ahol számos nemzetközi szaktekintély is előadást tart.

Laktanyából könyvtár - így épül egy dunántúli vármegye innovatív jövőjét jelképező komplexum

2023.01.24

Mi épül?

Barnamezős beruházásban dolgozik a már szerkezetkész új szekszárdi tudásközponton a ZÁÉV Zrt.

Így születik újjá az egykori győri kekszgyár ikonikus épülete

2023.01.18

Mi épül?

A beruházás a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és az EURO GENERÁL Zrt. konzorciumának munkájával jön létre.

A kihívások ellenére is rekordévet zárt az egyre nagyobb mértékben a fenntartható fejlődés irányába forduló Leier

2023.01.15

Iparági hírek

A kilenc magyarországi és huszonnégy külföldi gyárral termelő cég európai szinten is meghatározó szereplője az előregyártott építőipari termékek piacának. A vállalat számára az elmúlt időszakban még inkább kulcsszó lett a gazdaságos és energiatakarékos működés.

Futurisztikus, fákkal borított felhőkarcoló: így képzelik el a fiatalok a jövő épületeit

2022.12.19

Iparági hírek

Közel kétezer gamert mozgatott meg a KÉSZ Csoport virtuális építési kihívása november 14. és december 4. között. A résztvevőknek fenntartható épületeket kellett tervezniük az egyik legnépszerűbb nyílt világú sandbox videójátékban. Az ötfős szakmai zsűri végül három különleges felhőkarcoló tervét találta a legjobbnak.

Így vigyáz munkavállalóira a Market - intelligens munka- és balesetvédelmi rendszert tesztel a vállalat

2022.12.01

Iparági hírek

A munkaterületen tartózkodó személy azonnali visszajelzést kap a gép közeledéséről.

Magyar mérnöki bravúr - milliméteres pontossággal építette fel a KÉSZ Csoport az új Nemzeti Atlétikai Központ acélszerkezetét

2022.11.24

Mi épül?

A 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó létesítmény leglátványosabb és egyben kiemelt precizitást igénylő elemei a KÉSZ Csoport munkájával készültek el.

Rövidesen megkezdődhet a Dél-Dunántúl jelentős innovációs beruházása

2022.11.22

Mi épül?

Az első ütem során két épületet újít fel a B Build & Trade Kft.

Az épületeket és a bennük alkotó embereket ünnepli negyvenedik születésnapjával együtt a KÉSZ Csoport

2022.11.09

Iparági hírek

Látványos filmmel ünnepli fennállásának első négy évtizedét és üzen a jövőnek a KÉSZ Csoport. Az óriási acélszerkezetek, ikonikus épületek és a magasba törő tornyok mellett azonban a reflektorfény ezúttal az épületeket élettel megtöltő és ezekben alkotó, a jövőt alakító emberekre irányul.

Válságkezelés? Digitalizálódó építőipar a megoldás: jelentősen nőhet a beruházások hatékonysága

2022.10.24

Iparági hírek

Nem kérdés, a beruházások gyorsabbá, tervezhetőbbé és költséghatékonyabbá válása megkerülhetetlen, ennek útja az építőipar digitalizációja, és ezen belül is a BIM-re, azaz építményinformációs modell alapú működésre való áttérés. A BIM szemléletmód alkalmazásának az alapja a folyamatorientált működésre és a strukturált adatgyűjtésre való áttérés, valamint ezen adatok digitális módon történő tárolása. Ha mindezek az alapfeltételek megvalósulnak, továbbá rendelkezésre állnak a megfelelő szoftverek és alkalmazások a begyűjtött információ további hasznosítására, lehetővé válik az építési folyamat és a költségek átlátható és egyszerű nyomon követése, sőt, azoknak nagy pontossággal történő előrejelzése.

Bolognában mutatták be a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit

2022.10.10

Iparági hírek

Az építési anyagokat gyártó élvonalbeli olasz vállalat újdonsága: a multifunkcionális vízálló építőlemez mosdókhoz, fürdőszobai bútorokhoz.

Hatékony és kiváló szakmai teljesítmény csak megfelelő irányítás mellett érhető el

2023.04.28

Iparági hírek

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. alapítói a kezdetektől fontos célként kezelték a hatékonyság mellett a megbízható, kiszámítható működést, szolgáltatást, hisz a megrendelői elégedettség és a visszatérő vásárló biztosítja a hosszútávú eredményes működést.

Elérte legmagasabb pontját a BMW-gyár Debrecenben - felkerült a bokréta a KÉSZ Csoport munkájával a festőüzemre

2023.04.06

Mi épül?

A 90 ezer négyzetméteres alapterületű üzem, mely csak az egyik, de legmagasabb eleme a hatalmas BMW-gyárnak, elérte a 26 méteres magasságot.

A KÉSZ Csoport is segítette Magyarország első szuperszonikus kutatórakétájának elindítását

2023.02.10

Iparági hírek

A kutatási célú rakétát 16 ezer munkaóra alatt állította össze a BME Aerospace csapata.

A Netflix, az HBO és az Amazon sorozatait is itt forgathatják - Közép-Kelet-Európa legnagyobb virtuális filmstúdiója épül Fóton

2023.02.07

Mi épül?

Tovább erősödhet Magyarország filmipari szerepe a Visual Europe Group több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztésével. A projekt Fóton a Nemzeti Filmintézet még nagyobb, hasonló, de nem azonos feladatokat ellátására épülő központja közelében készül el.

Két magyar cég stratégiai együttműködésével nyer lendületet ez az innovatív építési technológia

2023.01.31

Iparági hírek

Gyors kivitelezés, magas szintű műszaki tartalom, kiváló energetikai hatékonyság jellemzi a moduláris építészetet, amely lakóépület, kollégium, hotel és irodaépület építésére is alkalmas. Ráadásul az épület funkcióváltozás esetén szétszedhető és költöztethető - derült ki a Masterplast és a KÉSZ Csoport közös sajtóeseményén.

Növeli a daruzási folyamatok hatékonyságát a Gémtech innovatív fejlesztése

2023.01.19

Iparági hírek

A G-Power elnevezésű hajtóműcsalád intelligens szoftvere és interaktív vezérlőrendszere a biztonságot befolyásoló emberi tényezők kiküszöbölésére is megoldást kínál.

Szállodák, ipari parkok, mezőgazdasági létesítmények mélyalapozása – kicsiben is nagyot alkot a HBM

2023.01.16

Iparági hírek

A Soletanche Bachy magyarországi leányvállalata, a HBM 2019-ben hozta létre úgynevezett SMART üzletágát (Small Agile Rapid Team) a kisebb volumenű, gyakran rövid, két-három napos mélyépítési munkák elvégzésére. Azóta a cölöpalapozásra szakosodott egység közel 30 projektet valósított meg, és a közelmúltban is számos új referenciával bővítette portfólióját.

Járműlaborral és saját tesztpályával készül a jövőre a Debreceni Egyetem

2022.12.27

Mi épül?

A megyeszékhely elismert egyeteme autóipari központot épít ki nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásban, ennek lesz része az új létesítmény, melyhez tesztpályát is kialakítanak.

Megérkezett a magyar utakra a legmodernebb mobiltérképező rendszer

2022.12.06

Útépítés

A Duna Csoport által beszerzett lézeres mobilszkenner többek közt a gyorsaságot és a biztonságot is növeli, miközben a költségeket csökkenti. További előnye, hogy az utak mellett vasúti és folyami felmérésekre is használható.

A BMW tovább növeli debreceni beruházását

2022.11.25

Mi épül?

Ezzel a fejlesztés összértéke eléri a 800 milliárd forintot.

Gamereknek indított nyereményjátékot a KÉSZ Csoport

2022.11.22

Iparági hírek

Az építőipar jövőjének alakításába vonja be a Z generációt a KÉSZ Csoport november közepén indított nyereményjátéka. A feladat az egyik legnépszerűbb nyílt világú sandbox videójátékban¹ fenntartható és mindemellett kreatív épületek tervezése. A komoly nyereményeket kínáló virtuális játékba máris több százan vetették be magukat, de december 4-ig még van lehetőség csatlakozni és nevezni.

A Pannon Egyetem új szabadalmával többszázezer tonna műanyag újrahasznosítása valósul meg

2022.11.16

Iparági hírek

Az Euroaszfalt Kft. is együttműködési szerződést kötött az Egyetem szabadalommal védett technológiájának hasznosításával az eljárás nagyipari méretű továbbfejlesztésére.

Elkészült Magyarország legnagyobb öntözésfejlesztési beruházása

2022.10.27

Mi épül?

A jelentős részben a Délút és a Békés Drén munkájával elkészült projekttel az aszály hatásai ellen lépnek fel.

BAUMA 2022 – bemutatkoznak a PERI legújabb fejlesztései

2022.10.24

Iparági hírek

A szerkezetépítés legkorszerűbb eszköztárát állítja ki a PERI az idei Baumán, „Shaping the Future” mottóval.

Terepen ismerkednek leendő hivatásukkal a LATEREX Junior Mérnök Program résztvevői

2022.10.05

Iparági hírek

A program célja, hogy mindkét fél számára előnyös kapcsolat jöjjön létre: a diákok szakmai gyakorlattal gazdagodnak, miközben a LATEREX Építő Zrt. megtalálja azokat a tehetséges fiatalokat, akik az iskola befejezését követően a cég mérnök-bázisát erősíthetik.