2024.07.08, Hétfő
Jól teljesítenek a STRABAG újonnan fejlesztett hídelemei
Fotók: STRABAG

Jól teljesítenek a STRABAG újonnan fejlesztett hídelemei

Strabag Magyaarország/Facebook, magyarepitok.hu

2024.07.05. 14:44 - Szabó Ákos

Az STR Hídgerenda termékcsalád 67-es látrányi elkerülőjén debütált.

Hirdetés

Lezárult a STRABAG Építőipari Zrt. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NFKI) által meghirdetett pályázat keretében megvalósított „Előregyártás és integrált gyártásirányítási rendszer fejlesztése a lakóépület-építés, a hídgerenda-gyártás és az acélfeldolgozás terén” című projekt – derül ki az építőipar meghatározó cégcsoportjának Facebook-posztjából.

 

 

A projektet utánkövetéseként közzétett bejegyzésben rámutatnak: az STR Hídgerenda termékcsalád elemeit 9 féle eltérő magasságú hídgerenda keresztmetszettel gyártják. A csatolt videóban az is kiderül, hogy a termékcsalád először a 67-es út - immár átadott - látrányi elkerülőjének egyik műtárgyában debütált.

 

 

A hídelemek megvalósítása során a hazai piacon szerzett sok éves tapasztalatára támaszkodott a STRABAG, a hídtervezők és potenciális megrendelőik elvárásaival együtt olyan megoldásokat alkalmazva, melyek költséghatékony gyártást és gyors kivitelezést tesznek lehetővé, illetve energiahatékonyak is. A posztban olvasható az is, hogy az eddig beépített gerendák próbaterhelésük alatt is visszaigazolták az elvárásokat.

A fejlesztést az NFKI mintegy 39 százalékos intenzitással támogatta, mintegy 400 millió forint értékben – ahogy a STRABAG honlapján közzétett projektleírásban is közzétették.

 

 

Galéria

Iparági hírekStrabaghídépítéskutatás-fejlesztésinnováció

Hírlevél

Hirdetés