2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Elérte az M7-est Magyarország első zenélő útja

Elérte az M7-est Magyarország első zenélő útja

magyarepitok.hu, mti, kaposvarmost.hu

2023.11.16. 15:12 - Szabó Ákos

A STRABAG átadta a 2x2 sávos 67-es út látrányi elkerülő szakaszát.

Hirdetés

Mintegy 10 kilométernyi új gyorsforgalmi út készült el a Balaton közvetlen közelében a STRABAG Általános Építő Kft. kivitelezésében. Ezzel a vármegyeszékhelyt az országos négysávos úthálózatba bekapcsoló 67-es út - mely a zenélő szakaszáról is közismert - teljessé vált.

 

 

A megújult 67-es út első, 33,2 kilométeres szakaszát a 2019-es év végén vehette birtokba a forgalom a STRABAG Építő Kft., a STRABAG AG és a Soltút Kft. munkájának köszönhetően, majd 2022 végén adta át a Kaposvár közelében futó 3,1 kilométeres kaposfüredi szakaszt a Duna Aszfalt Zrt.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Jóval az eredeti határidő előtt készült el

November 16-án délután így az útvonal utolsó részét adták át sajtótájékoztató keretében. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában megvalósult projektben 2x1 forgalmi sávos főutat építettek át 2x2 sávos, fizikai elválasztású főúttá. A beruházás része volt még a 10,2 kilométernyi új út kivitelezése mellett

  • az M7 autópálya és a 67-es főút szintbeni alcsomópontjának turbókörforgalommá átépítése,
  • a szakaszon két vadátjáró kialakítása,
  • illetve egy különszintű csomópont létersítése a 6514. j. összekötő úton, Visznél.
  • Rádpusztánál pedig a szintbeni csomópont átépítése.

 

 

A projekt több hónappal az eredetileg kitűzött 2024. februári átadási időpont előtt készült el.

Az eseményen részt vett Csepreghy Nándor, építési és közlekedési miniszterhelyettes; Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője; valamint Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere.

 

 

A 67-es út Kaposvár gazdasági fejlődésének kulcsa

Szita Károly felszólalásában kiemelte: Kaposvár szintugrás előtt áll. A polgármester mintegy vízválasztóként idézte fel 2015 őszét, amikor Kaposvár képviselőjeként aláírta a Modern Városok Program helyi fejlesztésekre vonatkozó megállapodását – derül ki a kaposvarmost.hu tudósításából.

 

 

Emlékeztetett: ezt megelőzően a munkanélküliek száma 3300 fő volt a városban, a 67-es utat is érintő bejelentés hírére azonban rögtön megnövekedett a befektetői érdeklődés, új cégek települtek Kaposvárra és ma már csupán 1300 munkanélküli van a városban, vagyis több mint 2000 munkahely létesült.

 

Magyarország lakosságának több mint 90 százaléka 30 percnél rövidebb idő alatt elérheti valamelyik gyorsforgalmi utat

Csepreghy Nándor hangsúlyozta: Magyarország a gyorsforgalmi utak tekintetében nemcsak keleti, hanem nyugati szomszédjaival is versenyképes. Immár 21 megyei jogú városa kapcsolódik a gyorsforgalmiút-hálózathoz és az ország lakosságának több mint 90 százaléka 30 percnél rövidebb idő alatt elérheti valamelyik gyorsforgalmi utat - mutatott rá a miniszterhelyettes.

 

 

"Élhetőbbé tesszük a vidék Magyarországát, megteremtjük a lehetőséget, hogy ne kelljen harminc percnél többet utazni egy gyorsforgalmi útig munkába, iskolába járáshoz, vagy egészségügyi szolgáltatások igénybe vételéhez"

- tette hozzá.

 

 

Galéria

ÚtépítésStrabagLátrány67-es útDuna Aszfalt Zrt.Soltút Kft.Kaposvárútépítésgyorsforgalmi utakÉpítési és Közlekedési Minisztérium

Hírlevél

Hirdetés