2024.03.28, Csütörtök
Négy hónappal a határidő előtt: új négysávos útszakasszal gazdagodott a Dunántúl
Fotók: NIF Zrt.

Négy hónappal a határidő előtt: új négysávos útszakasszal gazdagodott a Dunántúl

magyarepitok.hu

2022.12.19. 13:35 - Hegedűs Gergely

A Kaposvár gyorsforgalmi elérését megteremtő 67-es úton a Duna Aszfalt generálkivitelezésében ezúttal a legdélebbi szakasz valósult meg.

Hirdetés

Kaposfüred térségében december 19-én átadták a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósult kaposfüredi elkerülő szakaszt a 67-es főúton. A Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében 3,1 kilométeren bővült négysávosra a 61-es főút és Kaposfüred északi csomópontja között a Kaposvárt a Balatonnal összekötő főút (a térképen sötétkékkel).

A tavaly nyáron elrajtolt fejlesztésben érintett szakasz a 61-es és 67-es főutak különszintű csomópontjából indul és a Kaposfüred északi területén megépült turbó körforgalmú csomópontban ér véget. A csomópontok már a korábbi fejlesztések során elkészültek, így azokhoz ebben a projektben már nem kellett hozzányúlni.


Egy új közúti híd is épült 

A projekt során a 67-es út, illetve a Juta és Kaposfüred közötti 6709-es út keresztezésénél az utóbbi út átvezetésére egy hidat is építettek. Az átvezetés nem tekinthető teljes értékű csomópontnak, hiszen 6709-esről Kaposvár irányába lehet csak fel és lehajtani, a Balaton felé közlekedők ezt Kaposfüred északi csomópontjában tudják megtenni.

A 6709-es átvezetésének környezetében közvilágítási hálózat került kiépítésre, valamint a fejlesztéssel érintett közművek kiváltására is sor került. A környező területek megközelítéséhez stabilizált mezőgazdasági utak épültek, illetve a 2×2 sávos út teljes hosszában vadvédelmi kerítés létesült.

A projekt megvalósítása során jövő év tavaszáig kiépül az üzemi hírközlő hálózat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kaposvári üzemmérnöksége és az elkerülő út között, valamint a 67-es főút korábban megépült négysávos szakaszán is, amelynek eszközei a biztonságosabb közlekedést és üzemeltetést fogják elősegíteni.


Az északi szakaszt is hónapokkal a határidő előtt adhatják át

A hétfői eseményen Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, egyben a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója az eseményen beszámolt arról,

hogy a 8 milliárd forintból épült 2x2 sávos, úgynevezett kaposfüredi elkerülő a tervezettnél 4 hónappal korában készült el.

A helyettes államtitkár a 67-es út két másik négysávosodó szakaszára is kitért. Ahogy arról lapunk is többször beszámolt:

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere arról szólt, hogy már a gyorsforgalmiút-beruházás híre a Kaposvár iránti befektetői érdeklődés élénkülését eredményezte, a városnak azóta megtelt az egyik ipari parkja, és egy újabbat nyit a 67-es út mentén, 160 hektáron.

Galéria

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.67-es útKaposfüredKaposvárSoltút Kft.Strabag

Hírlevél

Hirdetés