2022.12.09, Péntek
Célegyenesben az új Bozsik Stadion – videó

Célegyenesben az új Bozsik Stadion – videó

magyarepitok.hu

2021.01.05. 10:26 - Szabó Ákos

A mintegy 10.000 négyzetméteres játéktérrel rendelkező aréna kivitelezői konzorciuma a WEST HUNGÁRIA BAU Kft-ből. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft.-ből áll.

Hirdetés

Az elavult, eredetileg 1933-ban átadott, majd a beruházás elején elbontott Bozsik Stadion helyén épült fel a látványos új sportközpont több, mint 10.000 négyzetméteres játéktérrel. Az arénát fedett lelátókat kapott, melyekben 8200 néző szurkolhat majd. A beruházás része egy háromemeletes főépület is sporttechnológiai területekel, a VIP helyiségekkel, valamint a fő kamera- és közvetítő állásokkal.

Az immár impozánsan festő új Bozsik Stadiont a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. kivitelezte az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján. A napokban a WEST HUNGÁRIA BAU tette közzé YouTube-oldalán azt a látványos videót, amiben bemutatják a létesítményt, melybe 1150 előregyártott vasbeton-elem, 750 tonna acélszerkezet és 8000 köbméter betont építettek be. A bemutató rövidfilmet a magyarepitok.hu munkatársai készítették el.

 

 

A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

YoutubeWEST HUNGÁRIA BAU Kft.Pharos '95 Kft.Óbuda GroupBozsik StadionBudapest

Hírlevél