2019.07.20, Szombat

innováció

Olcsóbb és hatékonyabb geotermikus fűtést fejlesztenek Szegeden

2016.11.16

Energetika

A geotermikus energia optimális hasznosítását kutatja két cég 1,7 milliárd forintos, két évig tartó projekt keretében. A hatékonyság növelése mellett a beruházások környezeti terhelését is csökkenteni szeretnék.

Négyezer négyzetméteres innovatív gyógyszergyár épül fel Körmenden

2016.10.29

Mi épül?

Az Egis Gyógyszergyár 2018-ra 5,5 milliárd forintos beruházással gyártóüzemet épít, ahol új gyógyszereket is fejleszt majd. A projekthez 2,3 milliárd forint uniós támogatást nyert el.

Ez hozza el a negyedik ipari forradalmat

2016.07.25

Számos olyan innováció van fejlesztés alatt, ami több iparágat, köztük az építőipart is teljesen új dimenzióba helyezhet a közeljövőben.

A fenntartható városfejlesztést ösztönzi az Európai Bizottság új pályázata

2016.07.12

Pályázatok

Az Európai Bizottság két új pénzügyi eszközt tett elérhetővé az induló innovatív vállalkozások és a fenntartható városi projektek számára. A városfejlesztés esetén akár 6 milliárd forintra is lehet pályázni.

Rengeteg a jó magyar termékötlet, csak meg kell őket támogatni

2016.03.10

Aktuális

Némi segítséggel sok esetben sikeresen tudnának piacra jutni a magyar termékötletek az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgatója szerint. Henn Péter ugyanakkor a hazánkat elárasztó silány termékek elleni védekezést is sürgette az ÉVOSZ székházában megtartott előadásán.