2024.04.18, Csütörtök
Képzőművészet az M3 metróban: két új alkotást mutattak be a Dózsa György úti állomáson
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Képzőművészet az M3 metróban: két új alkotást mutattak be a Dózsa György úti állomáson

magyarepitok.hu

2021.12.16. 18:00 - Gyöngyösi Klaudia

Mivel a nemzetközi STRABAG Kunstforum 2009 óta elkötelezett az egyedi grafika területén alkotó fiatal művészek támogatásában Magyarországon, így az M3 metrófelújítás kapcsán létrejövő alkotások elkészítésére Labrosse Danielt kérték fel.

Hirdetés

Két új képzőművészeti alkotást mutattak be az M3 metró Dózsa György úti állomásán szerdán. A metróállomáson egy fiatal képzőművész, Labrosse Daniel rajzfilmek ihlette karakterei tekinthetőek meg, melyek finom iróniával utalnak a hétköznapi közlekedésre és a felújításra.

Labrosse Daniel - Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

 

Jelenleg utólagos akadálymentesítés zajlik a Dózsa György úti metróállomáson, a munkaterületet elhatároló felületen helyezték el a nagyméretű alkotásokat az utastérben. A művészeti projekt a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatóság és a STRABAG Építőipari Zrt., mint kivitelező együttműködésével valósult meg.

A nemzetközi STRABAG Kunstforum 2009 óta elkötelezett a festészet, illetve az egyedi grafika területén alkotó, negyven évnél fiatalabb művészek támogatásában Magyarországon. Az M3 metrófelújítás kapcsán létrejövő alkotások elkészítésére Labrosse Danielt kérték fel a szervezet művészeti szakértői.

 

A projektnek hála a galériákon kívül, a hétköznapjaink részévé válhat a képzőművészet

Az alkotót saját bevallása szerint az emberek egyedi tulajdonságai, furcsaságai foglalkoztatják, Budapest tömegközlekedésében pedig különféle emberek találkoznak, ami inspiráló volt számára. Képein egyszerre ábrázolja az utazást, a felújítást egy átlagos hétköznapon, nem átlagos figurákkal, mindezt színekkel és humorral fűszerezve.

A projekt célja, hogy a metrófelújítást alkotások révén is közelebb hozza az utazóközönséghez. A művészeti alkotások közösségi térben, metróállomáson való megjelenése mindenki számára elérhetővé és bármikor élvezhetővé teszi a képzőművészetet, kiszabadítva a kiállító terek keretei közül.

 

Galéria

Iparági hírekStrabagBKVBudapestinnovációM3-as metró

Hírlevél

Hirdetés