2024.04.27, Szombat
Dokumentum-, és hibakezeléssel milliókat spórolni? Kipróbáltuk!
Képek: myPlan.cloud

Dokumentum-, és hibakezeléssel milliókat spórolni? Kipróbáltuk!

magyarepitok.hu, myplan.cloud

2022.01.07. 09:34

A myPlan.cloud egy kifejezetten építőipari cégeknek kifejlesztett magyar szoftver, egyik legszembetűnőbb tulajdonsága az, hogy a funkciók fejlesztésénél egyértelműen az egyszerűség volt a vezérelv. Azt mondják, ide nem kell hosszadalmas oktatás: ha valaki tudja használni a Facebook-ot, akkor ezt is tudni fogja. Bemutatjuk, mennyi pénzt lehet megtakarítani a használatával.

Egy korábbi cikkünkben már mi is beszámoltunk a myPlan.cloud nevű, kifejezetten építőipari cégeknek kifejlesztett magyar szoftverről. Már akkor világos volt, hogy adott esetben valóban tízmilliókat spórolhatnak vele a cégek egy projekten, de érdekeltek bennünket a részletek is, milyen közelebbről.

 

Mire való a szoftver?

A program a projektek technikai kivitelezési területére koncentrál, hiszen itt lehetnek a legnagyobb elcsúszások, anyagi veszteségek.

Nagyon röviden: jól átlátható webes felületre tölthetjük fel a terveket, kezelhetjük a revíziók jóváhagyását. Egy központi helyen látható, mely tervből melyik a legfrissebb és ezek mellett hibajegyeket is kezelhetünk. Az offline munkához a mobilappot is használhatjuk.

 

Pótmunkák kiküszöbölése

A verziókövetésnek, az értesítéseknek, átláthatóságnak köszönhetően biztosítható, hogy mindenki a legfrissebb és jóváhagyott terveket lássa a rendszerben, így nincs félreértés.

 

Fotó: myPlan.cloud

Felelősségek tisztázása

Vitás esetekben a szoftver egyértelmű helyzetet teremt, ki milyen tervet küldött el, töltött fel, kapott meg, és mikor. Nincs több felelősség-elhárítás és vita.

 

Revíziók egyszerű ellenőrzése

A kivitelezők minden nap munkakezdéskor QR kód alapján egy pillanat alatt ellenőrizhetik, hogy a legfrissebb tervekből dolgoznak-e. Ha igen, akkor zöld, ha nem, akkor piros jelzést ad a szoftver. Ennyire egyszerű.

 

Hibajegyek kezelése

Az alaprajzokon hibákat jelölhetünk meg, képeket csatolhatunk hozzá, delegálhatjuk a feladatokat, adott esetben exportálhatjuk a részleteket, így a teendők kiosztása egyszerűvé és könnyen követhetővé válik.

 

Szövegek automatikus fordítása

Azontúl, hogy a program 15 nyelven elérhető, a felhasználók által más nyelven bevitt szövegeket is automatikusan fordítja, legyen az például egy mappa neve, vagy egy hozzászólás.

 

Folyamatos fejlesztések

A használat során fény derült néhány innovatív beta funkció meglétére is, amelyek még nincsenek széles körben publikálva.


Változások jelölése

Tervmódosítás esetén a myPlan.cloud felismeri és kijelöli, hogy a tervrajzon hol történtek módosítások. Azaz nem szabad szemmel kell megtalálni a két terv közötti apró különbségeket, ami kritikus esetben óriási többletköltséget jelenthet.

 

QR kódok használata

QR kódot bármihez lekérhetünk - legyen az egy helyiség, egy elosztószekrény, vagy akár csak egy ajtó -, és ezt leolvasva rögtön lekérhető a hozzá tartozó dokumentáció. Így beépítéskor pontosan láthatjuk azt is, hogy melyik elem hová tartozik.
 

Hátrányok

Az egyszerűségnek ára van. A myPlan.cloud nem alkalmas mindenre, például munkaidő-nyilvántartásra, vagy raktárkezelésre. A fejlesztő cég annyira hisz abban, hogy ügyfelei nem akarnak bonyolult szoftvereket használni, hogy tudatosan meghúzta a funkcionális határokat. Ez nem egy ERP szoftver; vállalatirányítás helyett a projektek hatékonyságának növelésére fókuszál.

 

Mennyi pénzt lehet vele megtakarítani?

A weboldalukon található egy kalkulátor is, ahol bárki utánaszámolhat, hogy átlagosan mennyi pénz megy el egy-egy projekten az átláthatatlanság által szült plusz bérköltségekre, a sokszereplős végeltáthatatlan levelezésekre, telefonálásokra, vitás ügyek kezelésére.

Az alábbi ábra egy harmincmillió euró beruházási értékű projekten a havi költségeket és a megtakarításokat szemlélteti euróban.
 

 

Mi szurkolunk a fejlesztőknek, hogy ez a kiváló magyar szoftver nemzetközi sikereket érjen el.

Iparági hírekmyPlan.clouddigitalizációinnováció