2024.04.20, Szombat
“Minden rendben van a projektemmel, vagy megint elégetünk százmillió forintot?”
Illusztrációk - Pixabay,Pexels

“Minden rendben van a projektemmel, vagy megint elégetünk százmillió forintot?”

magyarepitok.hu

2020.04.22. 07:00 - Hegedűs Gergely

A jó tervkezelés legfontosabb ismérve, hogy mindenki pontosan tudja miből kell dolgoznia. Ha egy alvállalkozó rossz terveket használ akár csak egy hétig, az több tízmillió forintos kárt jelenthet, ráadásul a vezetők és tulajdonosok számára ez a mínusz egyáltalán nem transzparens. A problémára megoldást nyújtó myPlan.cloud szoftvert ezúttal konkrét számokkal vizsgáltuk.

Hirdetés

“Végül is nyertünk a projekten, nem?” - a mérleg pozitívra jön ki, így senki nem keresi azt az elvesztegetett százmilliót, ami még a projektben volt. A myPlan.cloud szoftvert fejlesztő cég mögött egy magyar tulajdonú, aktív építőipari szereplő áll, akik megelégelték ezeket a veszteségeket és elsősorban saját maguknak készítették a rendszert. Végül partnereik kérésére átépítették felhő-alapú szoftverré, hogy mások is használhassák - százmilliókat megtakarítva nekik.

Korábbi cikkünkben bemutattuk a szoftvert, most pedig arra vállalkoztunk, hogy kiszámoljuk pontosan mennyit lehet vele megtakarítani.

Példánk során egy nyolcmilliárdos kivitelezéssel számoltunk.

Tegyük fel, hogy a projekt 22 hónapig tart, a tervkezelésben 25 ember érintett, akik naponta átlagosan 25 percet töltenek a tervekkel kapcsolatos emailek kezelésével. Ez összesen 4812 munkaórát, azaz nagyjából 38 millió forintos költséget jelent a projekten, ami a myPlan.cloud bevezetésével azonnal megtakarítható.

 

Ennél azonban sokkal nagyobb számokról van szó

Tudjuk, hogy mindenki túlterhelt, mindenkinek ismerős az elfelejtett, vagy el-nem-küldött email fogalma, ami potenciálisan óriási veszteségeket tud okozni. Az alvállalkozó, aki nem kapja meg időben a tervet, a régi revízióból dolgozik - a sokmilliós veszteséget pedig valaki ki fogja fizetni. Egy projekt során rengeteg ilyen eset előfordul - általában a vezetők, tulajdonosok tudja nélkül.

Számokkal kifejezve: egy projekten általánosan a terv- és hibakezelés problémáiból adódó veszteség 2,4%, ami egy nyolcmilliárdos projekt esetén 192 millió (!) forint.

Összesen tehát nagyjából 230 millió forintot veszítünk egy nyolcmilliárdos projekten akkor is, amikor a végösszeget nézve hoztuk a kívánt fedezetet. A myPlan.cloud-dal azonban ez a sok millió forint megtakarítható, a hibák kivédhetők. Mindemellett a szoftver ára verhetetlen: nincs kezdeti beruházási költség, mindössze havidíj van, ami pedig a felhasználás intenzitásával arányosan növekszik, vagy csökken. Így a myPlan.cloud nyugodtan használható hatvanmilliós és hatvan milliárdos projekten is: a felhőalapú rendszer automatikusan skálázódik, a korrekt ár-érték arány megmarad.

 

A szoftver 14 nyelven képes kommunikálni

A myPlan.cloud ráadásul nem csak a tervkezelésre alkalmas: sok egyéb funkció képes hibákat kezelni, dokumentumokat grafikusan összehasonlítani, lefed bármilyen jóváhagyási workflow-t, mindezt mobilra optimalizáltan, 14 nyelven. Aki eddig nem tette meg, annak nincs jobb pillanat a digitális tervkezelő rendszerre való átállásra - a kialakult helyzetben még kevésbé engedhetjük magunknak, hogy több százmillió forintot elégetünk.

“Most úgy tudunk előnyt kovácsolni, hogy a plusz időt a hatékonyság növelésére használjuk” - a myPlan.cloud pedig kiváló eszköz erre.

További információért látogasson el a www.myplan.cloud honlapra,

vagy írjon emailt a [email protected] címre.

 

Galéria

KirakatmyPlan.clouddigitalizációinnováció

Hírlevél

Hirdetés