2024.03.19, Kedd
Professzionális dokumentum- és tervkezelés az építőiparban
myplan.cloud

Professzionális dokumentum- és tervkezelés az építőiparban

magyarepitok.hu

2019.07.17. 16:08

A mai világban az információáramlás hatékonysága kulcsfontosságú – egy építési projekt során ennek súlya akár százmilliókban mérhető. A dinamikusan növekvő építőiparban gyakran találkozunk azzal, hogy egy komolyabb veszteség után a kivitelező, a tervező és a megbízó egymásra mutogat. A probléma forrása az esetek 94%-ában az információáramlás problémáira vezethető vissza. Általános elvárás, hogy növeljük az egy főre jutó termelési értéket, hogy a növekvő mennyiségű munkát ugyanannyi szakemberrel elvégezhessük - ebben segít a myPlan.cloud szoftver. 

A rendszert fejlesztő vállalat egy építőipari kivitelező- és tervezőcégből nőtte ki magát. Több évtizedes tapasztalatukból adódóan pontosan látják, hogy mik lehetnek egy projekt buktatói, és azt is, hogyan lehet ezeket elkerülni. Úgy látták, hogy a súlyos tíz-, vagy százmilliók mellett értékes mérnökórák mennek veszendőbe csak a dokumentációkezelés módja, az információáramlás pontatlansága miatt. Ennek megoldására egy szoftvert kerestek. Mivel nem találtak olyat, ami minden igényt kiszolgált volna, ezért saját szoftverfejlesztő csapatukkal készítettek egyet.

A myPlan.cloud rendszerrel tökéletesen kézben lehet tartani a teljes projekt dokumentációját, annak megálmodásától kezdve a kivitelezés utolsó lépéséig. Legyen szó akár a saját ház felújításáról, vagy generálkivitelező cégként egy sokmilliárdos projekt végigviteléről. A program egyik különlegessége, hogy 12 nyelven érhető el: például, ha egy magyar tervező feltölt egy tervet, a német beruházó németül kap róla értesítést, németül használja a felületet, az ukrán kivitelező pedig ukránul.

 

A tervek biztonságban vannak, az információ akadálytalanul áramlik

A nagyobb tervcsomagok továbbítására jelenleg használt fájlküldő alternatívákkal nem lehet kézben tartani egy komoly projekt dokumentációját, emellett számtalan emberi hiba miatt is gyakran adódnak problémák. Szükség volt egy eszközre, amivel könnyű a rendszerezés, és zökkenőmentessé válik a munka. A myPlan.cloud szoftverrel a tervezők pontosan látják, hogy melyik dokumentum mely revíziója hiányzik. A rendszer mobilbarát, így a kivitelezők akár telefonon, a kivitelezés helyszínén is betekinthetnek a legfrissebb tervekbe.

 

 A myPlan.cloud rendszer legfőbb előnyei a következők:

  • a rendszer egyszerű: nincs szükség oktatásra, informatikailag képzetlen felhasználók is azonnal kiigazodnak rajta;
  • a tervezők tömegesen is könnyedén fel tudják tölteni a rajzaikat különböző formátumokban, revíziókba rendezve;
  • a rajzokba bármilyen eszközről be lehet tekinteni a kivitelezés helyszínén;
  • megfelelő jogosultsággal másodpercre pontosan látjuk a dokumentumok feltöltésének és megtekintésének idejét;
  • a legfrissebb revíziókról automatikus értesítést küld a rendszer az arra jogosultaknak, így senki nem fog elavult tervekből dolgozni;
  • jogosultság függvényében a dokumentumok jóváhagyhatóak és ez a rendszerben azonnal látható;
  • amikor a projektmenedzserek a kivitelezés során hibát találnak, azt csatolt képekkel és megjegyzésekkel kísérve azonnal dokumentálhatják;
  • valamint a teljes projektről lekérhető a nyomtatható tervjegyzék, amin akár laikusok is el tudnak igazodni első ránézésére az egész tervdokumentáció összes revíziója közt.

További részletekért látogasson el a www.myplan.cloud weblapra, és kérjen ingyenes demofelületet, prezentációt a +36 70 300 9544 számon, vagy e-mailben a [email protected] címen.

Iparági hírekmyPlan.cloud