2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Hatalmas beruházás érkezik Debrecenbe: újabb dél-koreai akkumulátor gyártó építkezik Magyarországon
Az EcoPro BM központja Dél-Koreában

Hatalmas beruházás érkezik Debrecenbe: újabb dél-koreai akkumulátor gyártó építkezik Magyarországon

mti

2021.12.08. 13:39 - Szabó Ákos

264 milliárd forint értékű beruházást jelentettek be, 631 új munkahelyet teremt a városban, 2024-ben indul az építkezés.

Hirdetés

Debrecenben hozza létre első, Dél-Koreán kívüli gyárát a lítum akkumulátorokhoz szükséges katódok gyártásával foglalkozó EcoPro BM, a 264 milliárd forint értékű beruházással 631 új munkahely jön létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Szöulban.

Mint kiderült, a hajdúsági városban évente 108 ezer tonna katódot fognak előállítani, ez 1,35 millió elektromos autó akkumulátorának legyártásához megfelelő mennyiség.

Az építkezés első fázisa várhatóan 2024 második felében fog elkészülni, a második egy évvel később.

 

Az idei év második legnagyobb magánberuházása Magyarországon

Az EcoPro BM volt az első vállalat a világon, amelyik 80 százalékos nikkeltartalmú katódokat tudott előállítani. Ráadásul a debreceni lesz az első ilyen üzem Európában, így Magyarország szerepe még inkább felértékelődhet a kontinens elektromos autóiparában.

A miniszter elmondása szerint a most bejelentett projekt az idei év második legnagyobb beruházása, és az első helyezett is egy dél-koreai cég volt, az SK Innovation. Az összes magyarországi beruházás több mint fele származott a kelet-ázsiai országból 2021-ben.

Kifejtette még, hogy Szöulban tárgyalt három másik, Magyarországon már jelen lévő vállalat vezetőivel is, akik a küszöbén állnak az újabb beruházások bejelentésének.

Mi épül?üzemépítésDebreceninnovációüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés