2024.04.25, Csütörtök
A tervezés művészetét ünnepli a bim.GROUP
bim.Group

A tervezés művészetét ünnepli a bim.GROUP

magyarepitok.hu

2022.02.10. 15:06 - Szabó Ákos

Elkészült a független generál tervezőirodaként működő bim.GROUP első, látványos image videója. A kisfilm a külföldi piacra lépésben is segíti a KÉSZ Csoport stratégiai partnerét.

Hirdetés

A generál, valamint szakági tervezéssel és többek között belsőépítészettel, acél-és vasbeton-tartószerkezet tervezésével foglalkozó bim.GROUP-nál az épületek megalkotására művészetként tekintenek, legyen szó lakó- és irodaépületekről, sport- és szabadidős létesítményekről, vagy éppen ipari komplexumokról - derül ki a cég közleményéből.

A több mint 3000 sikeres hazai és nemzetközi projekttel a hátuk mögött a bim.GROUP még erőteljesebben nyit a külpiacok felé: ebben segít a cég új, nagyszabású image videója is.

Ezzel kapcsolatban ajánjuk az érdeklődők figyelmébe nemrég publikált interjúnkat, Ballay Zsolttal, a bim.GROUP cégvezetőjével.

 

 

A most közzétett image filmben a Positive Adamsky kreatív csapatának koncepciója a tervezésben rejlő művészetet mutatja be. A film párhuzamot von a designban és az olyan művészeti ágakban rejlő alkotási élmény és teljesítmény között, mint a festészet, tánc vagy éppen a klasszikus zene. A kisfilmben megjelenik egy festő, egy karmester és egy táncos, majd ugyanolyan alkotói áhítattal egy tervező is.

 

A tervezés is művészi munka

Az épület, amin a filmben dolgozik a tervező ráadásul tényleg bim.GROUP-os munka: a cég egyik építész vezető tervezőjének, Bíró Áronnak az alkotása, és a közeli felvételek is az ő kezét mutatják.

Nemcsak a film vizualitása, de Gerlóczy Zsigmond egyedi zenéjének progresszív jegyei is a tervezésben használt szabad és művészi látásmódot jelenítik meg.

„Amikor alkotásról beszélünk, talán ritkábban jut az eszünkbe a tervezői munka és az építészet, holott egy irodaház, egy lakóépület vagy egy múzeum megtervezése ugyanúgy művészi munka, ahol a fantázia és a kreativitás szárnyalhat. A külpiacokon való megjelenéshez ezért egy olyan filmet szerettünk volna, ami jól tükrözi azt, hogyan gondolunk a bim.GROUP-nál a tervezés folyamatára: azt hiszem, sikerült megmutatni, mit is értünk az Art of Engineering alatt” – mondta Ballay Zsolt, a bim.GROUP cégvezetője.

Iparági hírekbim.GROUP Kft. innovációépítészettervezés

Hírlevél

Hirdetés