2024.05.06, Hétfő

Hirdetés

Csúcsminőség magyar technológiával – itt a kerítés, amit 20 évig nem kell újra festeni
Fotók: az Everest Steel kiállítása az idei Construmán (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Csúcsminőség magyar technológiával – itt a kerítés, amit 20 évig nem kell újra festeni

magyarepitok.hu

2024.04.26. 14:39 - Szabó Ákos

A nyíregyházi automatizált üzemben több évtizedes tapasztalatra támaszkodva gyártják az Everest Steel időtálló és esztétikus termékekeit a lakossági piacra is.

Hirdetés

Nem első alkalommal írunk a magyar tulajdonú Orha csoportról. A névadó vállalat, az acélszerkezetek gyártásával és kereskedelmével is foglalkozó Orha Művek egyedi kapacitásait is bemutató összefoglalónkat itt olvashatják, de nemrég a cég K+F tevékenységéről is beszámoltunk. Most egy konkrét cégről és termékcsaládról: a szintén a csoporthoz tartozó Everest Steel brand alatt futó acélkerítésekről, kerítéselemekről írunk.

 

 

Az Everest Steel márkanevet a csoport 2021-ben hozta létre, azért, hogy a nevének megfelelően csúcsminőségű acéltermékeivel lássa el a teljes magyar piacot, beleértve a lakossági szegmenst is.

Mindezt az Orha Művek évtizedes tapasztalatával alátámasztva teszik. A tartós, magas színvonal kiemelkedően hosszú rozsdásodásmentességgel párosul, legyen szó homlokzati elemekről, teherhordó trapézlemezekről, vagy napelemtartóktól és akár napelemes autóbeállókról.

 

 

Nem rozsdásodik, nem kell újrafesteni

Az Everest Steel kerítéseket az idei Construmán is bemutatta a cég. A nyíregyházi gyártócsarnokban előállított termékekről az Orha Művek tájékoztatta lapunkat.

Ugyan C-profil kerítéselemből több is van a piacon (az elnevezés a formát takarja), ezek nem teljesen zártak, megáll bennük a víz, a por, a hó. Az Orha Művek egy olyan zárt profilú kerítéselemet fejlesztett ki, amely védett a külső behatásoktól, így időtállóbb.

 

 

A tervezésben az volt a fő szempont, hogy megoldást nyújtsanak a lakosság igényeire, vagyis egy olyan terméket hozzanak létre, amely gondozásmentes, nem kell 2 évente csiszolni és újra festeni. Ez a kerítés nem vetemedik, nem fakul, felhelyezése után mondhatni hátra dőlhet a tulajdonosa. Ezért fontos a 20 év átrozsdásodás elleni garancia.

 

A saját technológia az árban is előnyt ad

A magas minőségű terméket az Orha csoport nagyüzemi terhelésre kifejlesztett saját technológiájának köszönhetően tudják kedvezőbb áron értékesíteni. Ám az elsősorban lakossági piacra készülő kerítéselemek akár ipari környezetben is megállják a helyüket.

A strapabíró, galvanizált, poliészter bevonatos, fél milliméter vastag acél alapanyagot közvetlenül a gyártóktól szerzik be, de képesek festett alumínium lemezből is gyártani. A megmunkálási módszer során nem élhajlítással, hanem hengersorral készítenek teljesen zárt elemeket milliméteres pontossággal – tudtuk meg az Orha Művektől. Emellett komplett rögzítéstechnikát is kínálnak az elemekhez. A RAL színskála színeiben, és fa hatású megjelenéssel is elérhetőek a profilok.

Galéria

Iparági hírekOrha Művek Zrt.Everest Steelinnovációépítőipari alapanyagokConstruma

Hírlevél

Hirdetés