2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Nemcsak a bor, de az építészeti örökség is újra méltó pozícióba kerül Tokajban
Főkép: bordstudio.hu

Nemcsak a bor, de az építészeti örökség is újra méltó pozícióba kerül Tokajban

magyarepitok.hu

2023.10.13. 11:01 - Bíró Beáta

Rangos nemzetközi díjat nyert Tokaj turisztikai központja.

Hirdetés

A borászatáról híres Tokaji borvidék lendületes fejlődése az építészetben is meghozta gyümölcsét. Tokaj turisztikai központja, az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj MGallery-hez tartozó TATK Tokaj Aktív Turisztikai Központ értékes nemzetközi elismerést kapott. A BORD Építész Stúdió által tervezett létesítmény a BIG SEE Tourism Design Award 2023 díját nyerte el.

A BIG SEE Award díjat öt évvel ezelőtt hozták létre azzal a céllal, hogy elismerjék és népszerűsítsék az építészet, a belsőépítészet és a kreatív iparágak terén elért kiváló eredményeket, alkotásokat. Az díj hozzájárul a turizmus, a termék- és formatervezés terén elért egyedi és eredeti kreatív eredmények népszerűsítéséhez nemzetközi szinten. Az elismeréseket 21 országban, hat különböző kategóriában osztják ki 2018 óta.

 

 

A zsűrit lenyűgözte, hogy a természetes domborzati adottságokat kihasználva egy olyan épületet hoztak létre Tokajban, amely harmóniában áll környezetével és rejtetten simul a tájba – olvasható a BIG SEE a hivatalos oldalán.

„Ez a kialakítás az épület középpontjában található éltető forrásra tereli a figyelmet, amely ugyanakkor mindenki számára hozzáférhető és látható. Az elhagyott andezit bánya U formájú természetes kőfala öleli körül a forrást. A turisztikai központnak az épülete ezt az ívelt formát követi és teszi teljessé. Az egyszintes, tájba simuló épület szabadon átjárható.”

 

Minimalista, ugyanakkor elegáns helyszín rendezvényeknek

A turisztikai központ a Minaro Hotel Tokaj MGallery lábánál található. A minimalista stílusú rendezvényterem 100 fő befogadására képes, felszereltsége tökéletesen alkalmas különböző workshopok, csapatépítő tréningek és zártkörű rendezvények lebonyolítására. Ideális helyszín esküvők számára is, hiszen az épület tetején gyönyörű természeti háttérrel lehet megtartani a polgári szertartást.

 

 

„Szállodánk fontos célja, hogy unikális koncepciójával és egyedi kiegészítő szolgáltatásaival hozzájáruljon Tokaj régió turizmusának a fellendítéséhez. Nagyon örülünk, hogy nemzetközi szinten is elismerték ezt a törekvésünket, és biztosak vagyunk abban, hogy a TATK Tokaj Aktív Turisztikai Központ, valamint az általa elnyert díj is segít abban, hogy ez a célunk megvalósuljon” – mondta Dana Janigova, a Minaro Hotel MGallery vezetője.

A TATK elsődleges célja, hogy a Tokajba és környékére látogató vendégek több időt töltsenek a térségben, illetve, hogy a borturisztikai céllal érkező vendégek kísérői is különleges élményekben, programokban részesülhessenek úgy, hogy a gasztronómiai és borászati vonalhoz is illeszkedjenek a kínált szolgáltatások, programok.

 

Iparági hírekTokajturisztikai fejlesztésBord Építész Stúdióépítészeti díj

Hírlevél

Hirdetés