2024.02.23, Péntek

Három szakaszban 18 ezer négyzetméteres A-kategóriás irodaházat épít a Futureal-csoport Szegeden. Berki J. János, a társaság nemzetközi iroda-bérbeadási és vagyongazdálkodási igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a projekt hátteréről. Közölte, a kiváló képzéseknek köszönhetően a régióban jelentős bővülés előtt áll az informatikai szektor, és komoly az igény a szolgáltató központokra is. Szegeden már több nemzetközi informatikai cég jelen van, melyek bővítést terveznek és új érdeklődők is jelentkeznek, a városban azonban eddig nem volt klasszikus A-kategóriás irodaház.

Az új irodaház az egykori Széchenyi-gimnázium épületének átalakításával születik, 2017 májusában adják át.

Botka László (MSZP) polgármester kifejtette, az önkormányzat az elmúlt időszakban több jó elhelyezkedésű telket, illetve épületet ajánlott föl ingatlanfejlesztőknek, hogy ott munkahelyteremtő beruházásokhoz alakítsanak ki irodákat, telephelyeket. Ezek közül a legnagyobb a Futureal fejlesztése, amely a város központjában, jól megközelíthető helyen található.    

Hozzátette, néhány év alatt az informatika területén, jellemzően a szoftverfejlesztésben 2500 új munkahely jött létre Szegeden. Emellett több nagy cég döntött úgy, hogy a városba telepíti szolgáltató központját, eddig 800 állást teremtve. Először ezek a központok call centerek voltak, de az utóbbi időben megjelentek a pénzügyi kiszolgáló egységek is.

Az irodaház három ütemben épül, a 2017 májusára elkészülő első ütem legnagyobb bérlője az EPAM Systems Kft. lesz. Vinkó Bence, a cég ügyvezető igazgatója felidézte, a szoftverfejlesztő cég 2008-ban 20 alkalmazottal 200 négyzetméteren nyitott irodát a városban. Ma az EPAM szegedi fejlesztőközpontjában több mint háromszázan dolgoznak 4 ezer négyzetméteren. „A Futureal az informatikai vállalkozás fontos partnere volt a fővárosban, így egyértelmű volt, hogy a szegedi bővítés során is együttműködnek” - tette hozzá a vezető.

(fotók és forrás: mti)

Galéria

Mi épül?Szeged