2024.06.25, Kedd
Kevesebben komfort nélkül: újabb 40 lakás készült el a Ferencvárosban
kép: skyscrapercity.com

Kevesebben komfort nélkül: újabb 40 lakás készült el a Ferencvárosban

MTI, kozbeszerzes.hu

2016.06.27. 14:04 - Antal Zsófia

Halad a városrehabilitáció, átadták a huszonkilencedik lakóházat is, ezúttal a Balázs Béla utcában. Még csaknem hetven ház várja, hogy bekerüljön a programba.

Hirdetés

Újabb renovált lakóépületet adtak át a IX. kerületi városrehabilitáció keretében: mintegy egymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően megtörtént a ferencvárosi Balázs Béla utca 32/A-B. szám alatti négyemeletes társasház teljes felújítása és bővítése.

A munkálatokat a MEGA-LOGISTIC Beruházási és Üzemeltetési Zrt. végezte. A belső udvari szárnyak elbontásra kerültek, egyesítették az A és B ingatlant, ezek most közös udvarral rendelkeznek. Az új lakások két önálló lépcsőházon keresztül, de közös új lifttel közelíthetők meg. Az utcafrontra nyílóan üzlethelyiségek kerültek kialakításra.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az 1910-ben épült társasházban 83 komfort nélküli lakás volt, és a felújítás során 40 összkomfortos lakást alakítottak ki. A beruházás összegének kétharmadát a főváros adta.

Bácskai János (Fidesz-KDNP), Ferencváros polgármestere közölte, a most átadott épület a 29. lakóház, amely a főváros támogatásával újult meg. Ezekhez a felújításokhoz a főváros nyolcmilliárd forinttal járult hozzá az elmúlt tíz évben. Már kevesebb mint hetven olyan ház van a kerületben, amelyben komfort nélküli lakások vannak. Ezekben mintegy ezer család él.

Mi épül?építőipari cégeklakásfelújításFerencvárosMEGA-LOGISTIC Zrt.

Hírlevél

Hirdetés