2024.05.24, Péntek

Az ipari parkok, iparterületek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 19,4 milliárd forintos keretösszeggel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Rákossy Balázs, az NGM államtitkára arról számolt be az MTI-nek, hogy Magyarországon mintegy 220 ipari park van, ezek az ország teljes területét lefedik. Kihasználtságuk és fejlettségük regionálisan változó, többségük rendelkezik még beépíthető területtel és fejlesztési lehetőséggel.  

A pályázati felhívás a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra javítását segítő, önkormányzati tulajdonú iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztését, iparterületek kialakítását támogatja. Lehetőség van az alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, az iparterületek elérhetőségét segítő út- és közműberuházások fejlesztésére.

A támogatási kérelem benyújtására önállóan és konzorciumvezetőként kizárólag a megyei jogú városok önkormányzatai jogosultak.

„A TOP valamennyi pályázati felhívása a megyék, megyei jogú városok saját fejlesztési elképzeléseit támogatja, szem előtt tartva a legfontosabb szempontokat, a munkahelyteremtést, a helyi gazdaság élénkítését és erősítését” - hangsúlyozta Rákossy Balázs.

Azok az ipari parkok, amelyek tulajdonosai között önkormányzatok is vannak, az egész év során összesen 50 milliárd forintot használhatnak fejlesztésre ebben az évben – derült ki nemrég Lenner Áron Márk, az NGM helyettes államtitkára nyilatkozatából.

(mti)

Pályázatokpályázatokipari parkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)