2024.06.20, Csütörtök

Kovács Róbert polgármester a Rádió Orientnek arról számolt be, hogy a X. kerületben levő sétányon megszüntették a szintbeli különbségeket, bővítették a könyvtárat, továbbá új önkormányzati ügyfélszolgálati pontot, piacot és közösségi házat alakítottak ki.

Az Újhegyi sétány a helyi húszezres lakótelep főutcája, amely az évek során elvesztette funkcióját. A polgármester rámutatott, az üzletközpontok elszívták az életet a sétányról. „A beruházással az önkormányzat vissza akarta hozni az életet a területre és egy modern, közösségi teret kívánt kialakítani.” Hozzátette, a beruházás több mint 700 millió forintból, 510 milliós fővárosi támogatásból valósult meg.

A sétány teljesen új burkolatot kapott, vizes elemeket telepítettek, megújították az elöregedett növényzetet és megszüntették a szintbéli különbségeket, eltűntek a sokaknak akadályt jelentő lépcsők. A beruházás keretében bővítették a helyi közintézményeket is: nőtt a könyvtár alapterülete, kialakítottak egy közösségi házat, egy kis piacot és egy önkormányzati ügyfélszolgálati pontot is.

Az ősszel indult beruházás május végére készül el véglegesen. Az eseményt piknikkel és egy balkáni fesztivállal ünneplik meg. A városvezető hozzátette, a sétány megújítása a jövőben tovább folytatódik a két szélső szakaszon. „Önkormányzati forrásból szeretnénk támogatni a homlokzatok megújítását, valamint közösségi programokkal segítjük a lakók érzékenyítését” - zárta szavait a polgármester.

(orientpress.hu)

(fotók: kobanya.hu)

Galéria

Mi épül?közterekKőbányaX. kerület