2024.05.18, Szombat

Mintegy tíz kilométeren újul meg a Veszprémet Győrrel összekötő 82-es út több szakasza Zirc és Veszprém között. A több mint egymilliárd forintos projektet a Fidesz választókerületi elnöke jelentette be Veszprém határában.

Ovádi Péter elmondta, Veszprém-Gyulafirátóttól az eplényi vasútállomásig hét kilométeren bruttó 780 millió forintból indul fejlesztés. Ennek részeként megerősítik az útburkolatot, felújítanak hat meglévő buszöblöt, új szalagkorlátokat, forgalomcsillapító szigetet, táblákat, útburkolati jeleket és prizmákat helyeznek ki. Hasonló felújítást végeznek Olaszfalu és Zirc között is, a munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak.

A Veszprém megyei útfelújítások (forrás: Magyar Közút Zrt.)

„Veszprém a Balaton és a Bakony fővárosa, és ez nemcsak kulturális és turisztikai területen kell, hogy megmutatkozzon, hanem az infrastrukturális fejlesztésekben is” - fogalmazott a politikus. Hozzátette, azért is fontos az út felújítása, mert a turisztikai jelentősége mellett nagy tranzitforgalmat bonyolít le a Balaton és Veszprém irányából Győr, valamint Ausztria és Szlovákia felé.

A Magyar Közút Veszprém megyében összesen 29 kilométeren újít fel több útszakaszt közel 3,7 milliárd forintos hazai forrásból. A fejlesztések a 82-es út mellett érintik a 8-as főút Tüskevár és a megyehatár közti szakaszát, továbbá a várpalotai részét, illetve az Ajka-Devecser, valamint az Ajka-Sümeg összekötő utak egyes részeit.

(mti)

Galéria

ÚtépítésútfelújításVeszprém82-es út