2024.04.24, Szerda
Egymilliárdos beruházással tör a keleti piacokra a nagyszénási szerszámgyártó

Egymilliárdos beruházással tör a keleti piacokra a nagyszénási szerszámgyártó

mti, toolex.hu

2016.08.03. 18:28 - Hegedűs Gergely

A mélyfúró eszközöket előállító magyar cég gyártókapacitása 60 százalékkal nőtt egy háromezer négyzetméteres csarnokbővítéssel.

Hirdetés

Csaknem egymilliárd forintból bővítette termelési kapacitását a mélyfúró rendszerek és mélyfúró szerszámok gyártásával foglalkozó nagyszénási Toolex Fémfeldolgozó Kft. A fejlesztés révén háromezer négyzetméterrel bővült a gyártócsarnok, emellett a cég tömör keményfém fúró gyártáshoz szükséges eszközöket szerzett be.

A Békés megyei Nagyszénáson 1993-ban alapított, magyar tulajdonban levő vállalat üzemvezetője, Tóth Péter elmondta, a beruházáshoz 499,5 millió forintot európai uniós pályázaton nyertek el, a maradék összeget saját forrásból biztosították.    

 

A román, bolgár és orosz piacra is be akarnak törni

Az újonnan beszerzett CNC gépeknek köszönhetően a teljes keményfém fúró termékcsalád havi 3500-4000 darabos előállítása átlagosan 9000-10 000 darabra emelkedett. A 80 százalékban exportra gyártó társaság a fejlesztés eredményeként főként a nemzetközi beszállítói hálózatokban lévő meghatározó szerepének erősítését, a versenyképessége növelését reméli. A fő felvevőpiaca Németország, de tervezi a román, bolgár és orosz piacokra való betörést is.     

A 23 éve kisvállalkozásként indult cégnél jelenleg 175-en dolgoznak, amivel Nagyszénás legnagyobb munkáltatójának számítanak. A Toolex Kft. árbevétele tavaly 3,6 milliárd forintra nőtt az előző évi 3,2 milliárdról, nyeresége pedig 140 millió forinttal 963 millióra emelkedett.

Mi épül?csarnoképítésNagyszénás

Hírlevél

Hirdetés