2024.04.20, Szombat
Szerkezetkész lett a BudaPart hatodik épülete - galéria
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Szerkezetkész lett a BudaPart hatodik épülete - galéria

magyarepitok.hu

2020.06.19. 12:09 - Almási Krisztina

A Market kivitelezében megépülő nyolcemeletes lakóház építése a jelenlegi szerkezetkész állapottal közel 50 %-os készültségi szintnél tart, a BudaPart Otthonok ’E’ épülete a Property Market Kft. fejlesztésében valósul meg.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a BudaPart Otthonok ’E’ épülete, amelyet a Market Zrt. valósít meg. Szinte napra pontosan három évvel az alapkőletétel után a hatodik épület szerkezete is elkészült Budapest legújabb városnegyedében, a XI. kerületben - derült ki a mai napon a helyszínen tartott sajtóbejáráson.

A Kopaszi-gát szomszédságában az elmúlt hónapokban a járványhelyzet ellenére is gőzerővel haladtak a munkálatok. Ennek is köszönhetően terv szerint halad a kivitelezés, és a BudaPart Otthonok ’E’ lakóházára felkerült a bokréta, ami 32,4 méter magasban jelzi az épület egyik meghatározó mérföldkövét.

Átlagosan napi 200 ember munkája biztosítja az ütemterv megtartását.

A fejlesztő Property Market Kft., a Market-csoport tagja és a kivitelező Market Építő Zrt. közösen ünnepelte a legmagasabb építési pont elérését.

 

Az 'E' épületet szimbolizáló bokréta (Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu) - A képre kattintva galéria nyílik


A 182 lakás közel felét már most eladták

A BudaPart Otthonok ’E’ épületének kivitelezése 2019 márciusában kezdődött el, a jelenlegi szerkezetkész állapottal pedig 46 %-os készültségi szintnél tart. A 182 lakásos épület iránt nagy az érdeklődés, ugyanis a lakások közel felét már most eladták.

Az építkezéshez kapcsolódó földmunka során közel 8000 köbméternyi földet emeltek ki, ezt követően három toronydaru összehangolt munkája segítette a nyolc emeletes ház megvalósulását.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A szerkezetépítés során több mint 13 000 köbméternyi beton és 1880 tonna betonacél került az épület vázába. A közeljövőben az alábbi munkálatok kerülnek sorra:

  • elkezdik a lakások, a folyosók és a közös területek belső kialakítását,
  • bekerülnek a válaszfalak,
  • elindulnak a festési, burkolási és szerelvényezési munkák,
  • nyílászárókat és homlokzati elemeket kap az épület,
  • a pinceszinten befejeződik a gyantázás.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A legkorszerűbb technológiával szerelik fel az ’E’ lakóépületet

A legújabb BudaPart Otthonok ’E’ épületének minden lakását smart home rendszerrel, gépesített konyhabútorral, redőnyökkel, energiatakarékos megoldásokkal, mennyezetfűtés- és hűtéssel és mozgásérzékelővel felszerelve adják át a tulajdonosoknak.

Az épület fűtése és klímája a vasbetonba kerülő hűtő- és fűtőpanelekkel történik, és ezzel a BudaParton az első ilyen technológiával épített lakóház lesz. Érdekesség és egyben az egyediség egyik jele is, hogy 160-féle különböző műanyag nyílászáró konszignáció készült a lakásokhoz, ezekből összesen 1010 darab ajtó vagy ablak épül be.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


10 év alatt válik teljessé a beruházás

A BudaParton eddigi 262 lakást adtak át a BudaPart Otthonok ’A’ és ’C’ jelzésű épületekben, hamarosan pedig a következő két lakóépület tulajdonosai is beköltözhetnek, valamint folyamatosan érkeznek a bérlők a BudaPart GATE irodaházba.

A teljes fejlesztési projekt megközelítőleg 10 év alatt valósul meg, a beruházás végére 25-30 ezer városlakó otthonává vagy munkahelyévé válik a BudaPart.

Az 54 hektáros fejlesztési területen összesen 15 lakóépületet terveznek felépíteni 2500-3000 lakással, valamint 13 irodaházat és egy hotelt a projekt hét fázisa során. A jelentős zöldfelülettel megtervezett városnegyed az elmúlt három év során összesen tíz hazai és nemzetközi szakmai versenyen kapott díjat.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A leginnovatívabb városnegyed jön létre Budapesten

A városnegyed és a BudaPart lakásai is számos innovatív technológiával rendelkeznek. A komplex szolgáltatási portfolió részeként bevásárló utca, boltok, éttermek és bárok, óvoda, sportpályák, fitness központ, további rekreációs lehetőségek, strand, valamint játszóterek is várják majd a lakókat, dolgozókat és látogatókat.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az első ütemben 20 700 négyzetméternyi burkolt felület jött létre az egykor elhanyagolt területek helyén, 110 darab fát és 1000 négyzetméternyi cserjét ültettek, valamint 21 200 négyzetméteren történt gyepesítés.

A további ütemekben folytatódik a rehabilitáció, így az egyik leginnovatívabb közösségi városrész jön létre egyedülállóan Budapesten.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Property Market Kft.BudaPartlakóparklakóépületBudapest

Hírlevél

Hirdetés