2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Hétmilliárdból fejleszti három üzemét Kisalföldön a Provertha
horaep.hu

Hétmilliárdból fejleszti három üzemét Kisalföldön a Provertha

kisalfold.hu

2017.08.23. 14:25 - Szabó Ákos

Az elektromos komponenseket és kábeleket gyártó cég Beleden egy régi malomépületben alakít ki termelőkapacitást, Kapuváron új technológiát helyez üzembe, Sárváron pedig új csarnokot építtet.

Hirdetés

A német-magyar Provertha Zrt. 2021-ig mindhárom hazai üzemét bővíti egy összesen 7 milliárd forintos beruházás keretében. Az elektromos csatlakozóipari termékek, kábelkonfekciók és műanyag fröccsöntött termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cég célja a gyártástechnológia modernizálása, a kapacitás növelése, továbbá a fejlesztésekhez kapcsolódó ingatlanok és infrastruktúra kialakítása, bővítése – mondta el Szalay Antal, a cég alapítója a kisalfold.hu-nak.

A legnagyobb beruházás Sárváron történik, ahol mintegy 3,1 milliárdos befektetés keretében új szerszámüzemet építenek, illetve bővítik a gépparkot, amivel egyben a termelőkapacitás is megnövekedik.

A kapuvári üzemébe körülbelül 2,4 milliárd forintot fektet be a Provertha: a cég galvanizáló üzemcsarnokát bővítik két galvanizálósorral. Új technológiát vezetnek be, valamint a kábelkonfekcionáláshoz szükséges modern gépek beszerzésére is futja az összegből.

Beleden 1,5 milliárd forintból vásárolnak új ingatlant, illetve nagynyomású fém fröccsöntő és utómegmunkáló gépeket, valamint felújítják és üzemterületté alakítják át a régi malomépületet.

Szalay a beruházással kapcsolatban kiemelte: továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, a csúcstechnológiára és a szociális magatartásra.

Mi épül?üzemépítésSárvárKapuvárBeled

Hírlevél

Hirdetés