2024.07.13, Szombat
Gránit, mészkő – föld alatt, de nem bányában - videó
fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Gránit, mészkő – föld alatt, de nem bányában - videó

magyarepitok.hu

2022.05.25. 08:15 - Bíró Beáta

Aki kíváncsi az M3-as metró három átadott állomásán beépített burkolóanyagok mennyiségére vagy a behúzott kábelek hosszúságára, érdemes megnéznie ezt a videót.   

Hirdetés

Budapesttől Prágáig érne légvonalban az a kábelmennyiség, amelyet az M3-as metró nemrég átadott három állomásán használtak fel; de nem elhanyagolható a telepített elosztószekrények száma sem. Adatvizualizációs sorozatunk legújabb részében azt is bemutatjuk, mekkora felületen használt gránit és mészkő burkolatokat az állomásokat kivitelező SWIETELSKY Építő Kft.  

 

 

Sorozatunk előző részében a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin tér metróállomásokon beépített új ferdepályás felvonókkal és a felújításhoz szükséges anyagok szállításával foglalkoztunk. Korábban pedig az M3-as metró felújításához kapcsolódó felszíni munkákról gyűjtöttünk össze érdekes adatokat

A május 14-i átadás előtt részletesebb írásunkban mutattuk be a fent említett három állomás tereit, amelyekben a művészet, a modern építészet és az eredeti, nyers szerkezeti állapotok harmonikusan keverednek. 

Adatvizualizációs sorozatunkat hamarosan folytatjuk... 

M3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.metrófelújításmetrófejlesztésBKVBudapest

Hírlevél

Hirdetés