2024.05.17, Péntek
Célegyenesbe fordult a Határ úti aluljáró felújítása
Fotók: BKK/Nyirő Simon

Célegyenesbe fordult a Határ úti aluljáró felújítása

magyarepitok.hu (forrás: BKK-közlemény)

2024.05.02. 13:42 - Szabó Ákos

Egy hónapon belül véget érnek a munkák a STRABAG kivitelezésében.

Hirdetés

Végéhez közeledik a Határ úti gyalogos-aluljáró felújítása, és elkezdődött a műszaki átadás-átvétel folyamata. Mint ezt korábban részletesen összegeztük, a fejlesztést a STRABAG Generálépítő Kft. végzi el. A BKK szakemberei, a műszaki ellenőrök, valamint a leendő kezelő, illetve üzemeltető cégek alaposan átnézik a területet, és ha szükséges, javításokat kérnek.

Az ellenőrzés során lehetnek kisebb helyszíni munkák, amelyeket a STRABAG úgy hajt végre, hogy minél kevésbé akadályozza a közlekedőket. A gyalogos-aluljáró teljes kivitelezése még tavasszal, a szerződés szerinti határidőben befejeződik

- derül ki a fejlesztő BKK közleményéből.

 

Közkívánatra megmarad az ideiglenes zebra

A munkák idejére az Üllői úton kialakított ideiglenes gyalogos-átkelőhelyet nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért az megmarad. Továbbra is segíti tehát a Határ úti buszvégállomás, valamint a 42-es és az 52-es villamos végállomásának a megközelítését.

Ehhez kapcsolódva a kivitelező az Üllői úti szegélyépítési munkákat, valamint a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) és a Budapest Közút a szükséges helyreállítási, illetve útburkolat-javítási feladatokat június végén, a tanítási szünet kezdetekor végzi el. A szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal járó munkákat úgy ütemezték, hogy azok minél kisebb mértékben akadályozzák a közúti forgalmat.

 

 

 

Hamarosan a második lift is elkészül

Az 50-es villamos végállomásánál kialakított lift április 23-i megrongálása miatt átmenetileg nem lehet az aluljárót akadálymentesen megközelíteni, és csak a lépcsőkön keresztül érhető el. A BKK a liftet üzemeltető BKV Zrt.-vel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb helyreállítsa a felvonót. A felszín és az aluljárószint közötti másik lift üzembe helyezése a műszaki átvételi eljárás során várható.

 

 

A közműhálózat is teljeskörűen megújult

A Határ út metróállomáshoz kapcsolódó aluljáró akadálymentesítése során nemcsak liftek épültek a felszín és az aluljárószint között, s megújultak a lépcsők és az aluljáró burkolatai, hanem átépítették a teljes üzemi teret, és korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

A BKK kifejti: a vártnál rosszabb műszaki állapot miatt szükséges összetett pluszmunkák és a kivitelezés során feltárt problémák miatt hosszabb lett a beruházás időtartama, de éppen ezeknek köszönhető többek között, hogy a teljes dél-pesti térség energiaellátása korszerűbbé és megbízhatóbbá válik; az utasforgalmi, valamint gépészeti távfelügyeleti rendszerek kapacitásának bővítése pedig tovább növeli a közlekedésbiztonságot és az üzemeltetés hatékonyságát.

M3-as metróStrabagBKKM3-as metrómetrófelújításKispest

Hírlevél

Hirdetés