2024.03.29, Péntek
Új felvonóval válik akadálymentessé a Határ út metróállomás: megkezdődhet az aluljáró korszerűsítése
Illusztráció: BKK

Új felvonóval válik akadálymentessé a Határ út metróállomás: megkezdődhet az aluljáró korszerűsítése

Budapesti Közlekedési Központ

2022.03.09. 18:30 - Füzi Nikolett

A STRABAG Generálépítő Kft. munkájának köszönhetően megújul és akadálymentes lesz a 3-as metró Határ úti állomásához kapcsolódó gyalogos-aluljáró.

Hirdetés

Megújul és akadálymentes lesz a BKK beruházásában a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró - derül ki a BKV közleményéből. Ahogyan azt már korábban megírtuk, az M3-as metró déli szakaszán található (Kőbánya-Kispest, Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget) megállók korszerűsítését a Strabag Építő Zrt. végezte el, továbbá tavaly decemberben átadták a Pöttyös utcai és Ecseri úti állomások akadálymentes elérését biztosító felvonókat is.

A közleményből kiderül, ezúttal az M3-as metró felújításához kapcsolódóan, annak kiegészítéseként korszerűsíti a Budapesti Közlekedési Központ a gyalogos-aluljárót a Határ út metróállomásnál, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek.

A munkákat a STRABAG Generálépítő Kft. végzi el, az aluljárót tartalékkeret nélkül nettó 2,098 milliárd forintos szerződéses értéken újítja fel. A felújításhoz szükséges forrást teljes mértékben a Fővárosi Önkormányzat biztosítja, a korszerűsítési munkák előkészítése pedig már ebben a hónapban kezdetét veheti – írták.
 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Új felvonókkal válik akadálymentessé a metróállomás

A beruházás során felújítják a burkolatot a járófelületen és az oldalfalakon, világosabb lesz az aluljáró a fényforrások cseréjével, új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint a 3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő berendezéseket is telepítenek a biztonság fokozása érdekében.

Mindemellett felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, így a metróállomás peronjai akadálymentesen elérhetővé válnak.

A projekt részeként továbbá megújul az utastájékoztatás az utasforgalmi terekben, korszerűsítik az elektromos energiaellátást és a vízi közműveket, valamint egységes arculatú üzlethelyiségeket alakítanak ki. A Határ úti kivitelezés előreláthatóan másfél évig tart majd - olvasható a közleményben.

Mi épül?StrabagM3-as metróBudapestaluljárómetrófelújítás

Hírlevél

Hirdetés