2024.03.29, Péntek
Zöld energiával működő gyárat építenek Tatán
tervaz.hu

Zöld energiával működő gyárat építenek Tatán

mti, tervaz.hu

2017.08.23. 09:21 - Szabó Ákos

800 millió forintos beruházás keretében építtet új gyártóközpontot Tatán egy német vállalat, amelyet geotermikus és fotovoltaikus energiával üzemeltetnek majd.

Hirdetés

A kiskunhalasi Térváz Építőipari Kft. építi fel a MooWa Assembling Kft. új gyártócsarnokát és irodaépületét egy 800 millió forintos beruházás keretében a tatai ipari parkban. A német tulajdonú MooWa 2011 óta van jelen a Komárom-Esztergom megyei városban, de a jelenlegi telephely szűkösnek bizonyult, ezért költöznek át az az új helyszínre.

A csarnokkomplexum összterülete 3300 négyzetméter lesz, a munkálatok várhatóan az év végéig tartanak. A gyár akadálymentesített lesz, és megújuló erőforrások kihasználásával fog üzemelni: padlófűtését geotermikus energiából, működtetését pedig napenergiából oldják meg – mondta el a Werner Moosbauer, a cég magyarországi ügyvezetője helyszíni sajtótájékoztatóján kedden.

Az új üzem látványterve (tervaz.hu)

 

Hátrányos helyzetű munkavállalók dolgoznak modern technológiával

A MooWa jelenleg 98 főt alkalmaz, ezt a számot a jövő év elejére 150-re akarják növelni, majd a következő évben újabb 50 dolgozót vesznek fel. A cég jelenleg is foglalkoztat 8-8 fő megváltozott munkaképességű, illetve a közmunka programból a munkaerőpiacra visszatérő alkalmazottat, és további hátrányos helyzetű dolgozók alkalmazását is tervezik az új üzemben.

A MooWa 2011 januárjában kezdte meg működését Tatán, a cég huzaltermékek szerelésével, fröccsöntésével, vágásával és csomagolásával foglalkozik. Nettó árbevételük 2016-ban 425,3 millió forint volt az előző évi 361,5 millió forint után, az adózott eredményük pedig 49,5 millió forintra nőtt tavaly a 2015. évi 41,8 millió forintról.

Mi épül?építőipari cégekTatamegújuló energiaüzemépítésTérváz Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés