2024.03.19, Kedd
Jelentőset lépett előre a Dél-Alföld ezzel a fejlesztéssel
MTI/Rosta Tibor

Jelentőset lépett előre a Dél-Alföld ezzel a fejlesztéssel

MTI

2019.09.18. 10:39 - Almási Krisztina

A beruházás keretében egy nyolcezer négyzetméteres gyártócsarnokot hoztak létre, ahol elsősorban bútorokat gyártanak majd.

Hirdetés

Átadták a Duocor Ipari Bt. gyártócsarnokát Makón, a vállalat a 3,2 milliárd forintos beruházással bővíti kórházi, iskola- és irodabútor, valamint iskolai táblagyártó kapacitását, amelyhez a kormány 634 millió forint támogatással járul hozzá.

A fejlesztés részeként csaknem egymilliárd forintból elkészült egy kétszintes, összesen 8 ezer négyzetméteres gyártócsarnok, ahol döntően a német hadsereg számára gyártanak kaszárnyabútorokat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadóünnepségen elmondta, hogy az elmúlt öt év egyértelműen sikertörténet volt Makón, a város a Dél-Alföld egyik legdinamikusabban fejlődő településévé vált.

 

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Duocor Ipari Bt. 1993-ban nyitotta meg gyártóbázisát Magyarországon. Makón 10 hektáros telken 30 ezer négyzetméteres termelési területen működő cég komoly tapasztalatokkal rendelkezik az ismétlődő, sokféle variációval rendelkező, kis és közepes sorozatú termékek gyártásában és logisztikájában. A cég 2010 és 2015 között hatékonyságjavító beruházásokat hajtott végre, a makói üzemben a legmodernebb gyártástechnológiai eszközöket telepítette. 2016-ban új vállalatirányítási rendszert vezetett be, illetve Németországból Magyarországra telepítette a poliuterán-öntési technológiát is.

Mi épül?Makócsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés