2023.02.03, Péntek

Hirdetés

4 ezer négyzetméteres új épülettel bővül a Debreceni Egyetem
Fotó: denagy.hu

4 ezer négyzetméteres új épülettel bővül a Debreceni Egyetem

mti.hu

2020.03.25. 16:09 - Gyöngyösi Klaudia

A létesítmény az egyetem több mint 6300 külföldi hallgatójának oktatási körülményeit fogja javítani.

Hirdetés

Oktatási központ épül a külföldi hallgatóknak a Debreceni Egyetemen. A Learning Center kivitelezését a debreceni Dryvit Profi Kft. végzi nettó 3,4 milliárd forintból.  A beruházást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán elnyert európai uniós támogatásból, illetve saját forrásból finanszírozza az egyetem.

Az intézmény új, több mint 4000 négyzetméteres, multifunkciós oktatási épületét az Egyetem téren létesítik.

Az új épület az egyetem több mint 6300 külföldi hallgatójának oktatási körülményeit javítva növeli az intézmény versenyképességét a nemzetközi oktatási piacon.

 

Közel 300 fős előadóterem is helyet kap az épületben

A Learning Center bejáratai előtt pihenőkerteket hoznak létre, a földszinten pedig a központi aula és a közösségi terek kapnak helyet. Kialakítanak továbbá egy az emeleti szintről is megközelíthető 256 fős előadó termet, egy büfét, emellett irodákat és kiszolgáló tereket, köztük egyetemi ajándék- és könyvesboltot is.

Az első emeleten nyitott, szeparálható, térfalakkal tagolt közösségi tanuló boxok létesülnek. A második emeleten elektronikus vizsgáztató termet, oktató termeket, imateremet, szeparált konzultációs tereket építenek ki, míg a harmadik emeleten a szerverterem és a gépészeti terek helyezkednek majd el.

Mi épül?Debreceni Egyetemúj iskolaépületDebrecenépítőipari cégekDryvit Profi Kft.

Hírlevél