2022.12.03, Szombat
Új rendelőintézetet adtak át Szegeden
Illusztráció (coroflot.com)

Új rendelőintézetet adtak át Szegeden

MTI

2020.06.11. 12:05 - Almási Krisztina

Az intézményben felnőtt-, gyermek- és fogorvosi rendelők kaptak helyet, valamint védőnői szolgálat is üzemelni fog az épületben.

Hirdetés

Egy egykori óvoda átalakításával, 550 millió forintos beruházással új rendelőépület készült el Szegeden, az intézményt a mai napon adták át.

Az épületet úgy alakították át, hogy az épületrészekben az előírásoknak megfelelően elkülönüljenek a felnőtt-, gyermek- és fogorvosi rendelők, valamint a védőnői szolgálat akadálymentesen megközelíthető helyiségei. Az intézményben energetikai korszerűsítést is végeztek: hőszigetelést kaptak a homlokzatok, a tetők és a padlók, kicserélték a nyílászárókat, valamint átalakították a fűtési és világítási rendszert. A projektben orvosi eszközöket és bútorokat is beszereztek.

Az új létesítményben négy, felnőtteket ellátó háziorvos, két házi gyermekorvos, négy fogorvos, valamint hat védőnő rendel, akik együttesen 11 ezer ember egészségügyi alapellátásáról gondoskodnak.

Botka László, a város polgármestere az átadón elmondta, hogy a két Gáspár Zoltán utcai épület átalakítására európai uniós támogatásból 300 millió forintot használt fel az önkormányzat, saját forrásból pedig további 251 millió forintot biztosított a fejlesztésre.

A polgármester hozzátette azt is, hogy az elmúlt három évben az önkormányzat 1,4 milliárd forintot fordított az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére hat helyszínen, ezek egyikeként Kiskundorozsmán új egészségház épült.

Mi épül?Szegedegészségügyegészségügyi fejlesztésrendelőintézet

Hírlevél