2024.03.19, Kedd
Szépülni és gyógyulni is lehet a megújuló, határmenti város fürdőjében
Fotó: wellness-centar.com

Szépülni és gyógyulni is lehet a megújuló, határmenti város fürdőjében

magyarepitok.hu

2021.01.20. 11:23 - Kalácska-Nagy Nóra

A Zala megyei város termálfürdőjében fejlesztik a gyógyászati részleget, gondoskodnak a fedett fürdő medencecsarnokának belsőépítészeti felfrissítéséről, és a vízforgató rendszer cseréjét is elvégzik.

Hirdetés

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark fejlesztésének eredményét szerdán hirdették ki. A Lenti Gyógyfürdő Kft. beruházásában megvalósuló építkezés kivitelezése a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Szabadics Építőipari Zrt. együttműködésével zajlik majd több mint 2,2 milliárd forint értékben – derült ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Az I. ütem keretében fejlesztik a gyógyászati részleget, gondoskodnak a fedett fürdő medencecsarnokának belsőépítészeti felfrissítéséről, és a vízforgató rendszer cseréjét is elvégzik.

 

Új egységgel bővül az épület

A gyógyászati részleg több mint 2300 négyzetméteren újul meg. A fürdő emeleti szintjének egy részét elbontják, itt kap helyet a gyógyászati és a szépségfarm egysége, 500 illetve 155 négyzetméteren kialakítva. Új dolgozói és szociális helyiségeket hoznak létre, valamint itt helyezkedik el a közlekedő és a lépcsőház is. A felújítás során elvégzik a súlyfürdő medencetestének építési munkáit és elkészítik a víztechnológiát is.

A fölszintet nemcsak bővítik és felújítják, hanem átalakításokat is végrehajtanak.

A bővítéssel az épület egy új iroda szárnyat nyer, emellett felújítják és átalakítják az itt található Tourinform irodát és üzletet, az előcsarnokot, illetve a pénztárak mögött megmaradó, személyzeti szociális egységet is.

A létesítmény éttermi része is megújul, meglévő tereit átalakítják, az étteremhez tartozó teraszt szintén felújítják, illetve lefedik.

 

Összekötik a két épületrészt

Új elemként megjelenik egy összekötő híd, amely a szálloda és a fürdőépület felső, újjá épülő szintje között húzódik majd. Az új átjárót üveghomlokzattal, megnövelt átmérőjű forgóajtóval és üveg előtetővel látják el. Akadálymentes felvonó is csatlakozik ehhez az épületrészhez.

A fedett medenceteret sem hagyják ki a felújításból;

a medencetér két végfalát és annak fedését felújítják, valamint új és korszerű nyílászárót építenek be ide függönyfal rendszerben.

Ezenkívül kicserélik a fedett úszómedence vízforgató rendszerét.

A vezeték- és a komplett szűrő-forgató rendszeren kívül a vezérlés és a villamos ellátás rekonstrukcióját is elvégzik, valamint az öltözők és a medencetér teljes légtechnika rendszerét is felújítják.

 

Nagy gondot fordítanak a belsőépítészetre

A kivitelezés során a medencecsarnok belsőépítészeti áthangoláson megy keresztül annak érdekében, hogy az együtt értelmezhető legyen a meglévő és az épülő egységek hangulatával és formavilágával.

A gépészeti elemeket felújítják és részlegesen eltakarják, majd teljes belső festést és falburkolást végeznek.

Emellett a világítást is korszerűsítik, vagyis szabályozható fényerejű megoldással gazdagítják az épületet.

Mi épül?Szabadics Zrt.LentitermálvízgyógyfürdőkfürdőfejlesztésZÁÉV Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés