2024.07.14, Vasárnap
Elérte legmagasabb pontját a 101 szobás új debreceni hotel

Elérte legmagasabb pontját a 101 szobás új debreceni hotel

magyarepitok.hu

2022.11.16. 13:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Bokrétaünnepséget tartottak a szálloda építkezésén, amely az A-Híd Zrt. kivitelezésében jön létre.

Hirdetés

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében épül meg Debrecen belvárosában az új, 101 szobás hotel. A Darabos utcában - a Debreceni Református Egyetem szomszédságában – létrejövő szálloda a tetrecen Kft. (hivatalosan kis t-vel kezdődik a cég neve – a Szerk.) beruházásában valósul meg.

November 16-án kettős ünnepet tartottak a belvárosi szállodaberuházásnál. A projekt résztvevői a hagyományoknak megfelelően bokrétával ünnepelték, hogy a szerkezetkész épület elérte legmagasabb pontját, az eseményen pedig azt is bejelentették, hogy a hotel a Hilton Garden Inn Debrecen City Center nevet viseli majd.

Ez az első vidéki Hilton Magyarországon

A beruházó tetrecen Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta: kezdettől azt volt a cél, hogy egy, a történelmi belvároshoz illő, korszerű, energiatakarékos hotelt építsenek, amely értéket teremt a helyi közösségnek is.

„Az A-Híd bokrétaünnepére hívtuk meg Önöket, de valójában egy névadást is ünneplünk most. Örömmel osztom meg Önökkel, hogy a hotel a Hilton Garden Inn Debrecen City Center nevet viseli majd. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a világ vezető szállodalánca minket választott az együttműködésre, hogy megnyissuk az első vidéki Hiltont Magyarországon” – mondta László György.

Malgorzata Morek, a Hilton kelet-európai fejlesztési igazgatója a rendezvényen elmondta: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy partnerségre léphettünk a tetrecen Kft.-vel, hogy elhozzuk Debrecen történelmi városába a Hilton Garden Inn-t, amely a portfóliónk egyik legyorsabban növekvő brandje. A Hilton Garden Inn Debrecen szívesen látott kiegészítése lesz a magyar portfóliónknak, amikor megnyitja kapuit, megfizethető szállást kínál majd, valamint azt a díjnyertes vendéglátást, amelyre a vendégek a Hiltonnál számíthatnak.”

A bokrétaünnepségen dr. Papp László, Debrecen polgármestere is felszólalt: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy Debrecen az első olyan vidéki magyar város, ahol a Hilton megjelenhet. Debrecen abszolút nemzetközi várossá fejlődött, a Hilton is azért tud itt megvalósulni, mert a város gazdaságilag érett.” A polgármester továbbá hangsúlyozta, a Tisza-tó, a Hortobágy és Debrecen adja a 3. legerősebb turisztikai régiót az országban, ahol fontos szerep jut a konferenciaturizmusnak is.

25 méter magasba emelkedett a bokréta

A szálloda építése minden idők legnagyobb hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja, a Kisfaludy program támogatásával valósul meg.

„Debrecen folyamatosan épül, gyarapodik, számos fejlesztés a turizmushoz, azon belül is a szálláshelybővítéshez és a turisztikai szolgáltatások színvonalának emeléséhez kapcsolódik. 2022 első 10 hónapja alatt 173 ezer vendég érkezett a településre, akik 463 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt. Debrecen elsősorban a belföldi turisták körében népszerű, a szálláshelyek forgalmának 57%-át idén eddig a hazai vendégek adták, de egyre jelentősebb a külföldi vendégforgalom aránya. Az ősz első két hónapjában mért 198 ezer külföldi vendégéjszaka 62%-kal magasabb, mint egy évvel korábban volt” – erről beszélt az ünnepségen a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Horváth Péter azt is elmondta, hogy az elmúlt években országosan is számos turisztikai fejlesztés valósult meg: „Az elkövetkezendő időszak egyik legjelentősebb feladata, hogy a vendégforgalom növelése érdekében a kiépített és még épülő infrastruktúrát összekapcsoljuk a marketinggel és az értékesítéssel. Az országos előfoglalási adatokat tekintve 2022-ben 37 millió vendégéjszaka várható, ami csak 10 százalékkal marad el a 2019-es rekordév 42 milliós számadatától.”

Az ünnepség végén a résztvevők szalagot kötöttek a bokrétára, amelyet aztán daru emelt fel a 101 szobás, 7 emeletes szálloda legmagasabb pontjára, 25 méter magasba.

A szálloda terveit a BORD Építész Stúdió készítette el. A beruházás során a projektmenedzsment feladatokat, a minden szakágra kiterjedő műszaki ellenőrzést, a teljeskörű műszaki támogatást a Realiscon látja el. Ezen felül a debreceni Hilton Garden Inn egyike lesz azon kevés szállodáknak, melyek LEED (zöld épület) minősítéssel rendelkeznek. A teljes minősítési eljárás lebonyolítását és a tanácsadást szintén a Realiscon végzi.

Galéria

Mi épül?A-Híd Zrt.Debrecenszállodaberuházástetrecen Kft.

Hírlevél

Hirdetés