2024.03.29, Péntek
Gyermekgyógyászati fejlesztés a Debreceni Egyetemen - nő a klinika területe az új építkezéssel
haon.hu

Gyermekgyógyászati fejlesztés a Debreceni Egyetemen - nő a klinika területe az új építkezéssel

magyarepitok.hu

2023.01.02. 17:26 - Szabó Ákos

A beruházás során többek között részben elbontják a radiológiai tömböt, melynek helyén új épületrészt alakítanak ki, a munkát a Tömb 2002 Kft. végezheti el.

Hirdetés

Egészségügyi építkezés indulhat el Debrecenben, megvan a kivitelező a városi egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának felújítására, bővítésére és fejlesztésére – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A szintén Hajdú-Bihar vármegyei központú Tömb 2002 Kft. lett a győztes a felsőoktatási intézmény által kiírt pályázaton.

 

Új klinikai gyógyító épületet hoznak létre

Mint ahogy a pályázati dokumentációban írják: a gyermekklinika épületével térszint alatti összekötésben, a meglévő Radiológia épület részleges bontásával, átalakításával és új épületrész építésével

új klinikai gyógyító épület jön létre, mely gyermek sürgősségi és baleseti betegellátó osztályt, valamint képalkotó diagnosztikai részleget tartalmaz.

Hangsúlyozzák, a Radiológia épület megmaradó részén, az alagsorban és az emeleten továbbra is az Orvosi Képalkotó Intézet helyiségei maradnak és ez a terület szintén felújításra kerül.

 

Az 5-ös számmal jelölt Gyermekklinika épülete a 3-mal jelölt radiológiai épület mellett található a térképen

A közlemény információi szerint a munkálatok befejeztével a gyermekgyógyászati sürgősségi feladatot ellátó épületrész összesített szintterülete átkötő alagúttal együtt nettó 2441 négyzetméter lesz. Mindemellett fontos információ még a beruházásról, hogy a Gyermekklinika műemlékvédelem alatt áll, így a projekt során során ennek megfelelően fogják kezelni az épített örökség részét képező szecessziós-eklektikus stílusú épületet.

Mi épül?Tömb 2002DebrecenDebreceni Egyetemegészségügyi fejlesztésoktatási beruházásműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés