2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Újjáépítik és bővítik a Tihanyi Bencés Apátság zarándokszállását
Fotók: Vadnai Szabolcs / magyarepitok.hu

Újjáépítik és bővítik a Tihanyi Bencés Apátság zarándokszállását

magyarepitok.hu

2023.03.31. 18:00 - Kolinek Nóra

A Possibuild Kft. kivitelezésével zajló munka célja, hogy a látogatóknak és az egyházi eseményekre érkezőknek komfortos szálláslehetőséget biztosítson.

Hirdetés

Új zarándokszállást építenek a Tihanyi Apátság szomszédságában és belső átalakítást kap a már meglévő épület. A kivitelezést a Possibuild Kft. végzi el.

Az új, 361 négyzetméter alapterületű földszint + 1 emelet magasságú épületben 7 db szobát alakítanak ki, amelyek kiegészítik a már meglévő, 305 négyzetméter alapterületű zarándokszállás kapacitását. A két épületben így összesen 15 db szoba áll majd rendelkezésre.

A kivitelezés 2023 februárjában kezdődött.

A beruházás célja, hogy a Tihanyi Bencés Apátság vendégkörének és az egyházi eseményekre meghívottaknak szálláslehetőséget biztosítson.

Fotók: Vadnai Szabolcs / magyarepitok.hu

Az organizáció komoly kihívást okoz

A kivitelezés jelenlegi állásáról Ányosi Álmos, a Possibuild projektvezetője tájékoztatta lapunkat, aki elmondta, hogy a meglévő és az épülő zarándokszállás munkálatai párhuzamosan zajlanak.

„A meglévő épület bontási feladatait befejeztük. Az érintett szobákban a válaszfalak elbontását követően a gépészeti és elektromos alapszereléseket végezzük, ezt követően kezdődnek meg az építőmesteri munkálatok. Az újonnan építendő szállásnál a külszíni bontást elvégeztük, jelenleg a földmunkák zajlanak.”

A szakember hozzátette:

„A feladat nehézségét főként a kis terület és a nehéz megközelíthetőség okozza. A meglévő közművek kiváltását a tervezők és a műszaki ellenőr bevonásával sikeresen megoldottunk.”

A projekt befejezésének várható időpontja 2023. december.

 

Galéria

Mi épül?Possibuild Kft.TihanyTihanyi Apátságegyházi fejlesztések

Hírlevél

Hirdetés