2024.04.16, Kedd
Megújult sportkomplexummal lépett előre a Debreceni Egyetem
Fotók: unideb.hu

Megújult sportkomplexummal lépett előre a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2023.04.10. 09:01 - Hegedűs Gergely

A DEAC-stadion közel százéves műemlék jellegű régi lelátóját korszerűsítették, illetve egybeépítették mellette felhúzott épületszárnyakkal.

Hirdetés

Debrecenben átadták a Debreceni Atlétikai Club (DEAC) felújított és bővített Dóczy József utcai sportkomplexumát – adta hírül honlapján a beruházó Debreceni Egyetem. Az 1 milliárd 320 millió forintos fejlesztést a Dryvit Profi Kft. kivitelezte, a munkák másfél évig tartottak.

A munkák során a DEAC-stadion 1928-ban épült, műemlék jellegű régi lelátóját korszerűsítették, illetve egybeépítették az attól jobbra, illetve balra felhúzott új, összesen csaknem ezer négyzetméteres épületszárnyakkal. A háromszintes létesítmény együttesen így csaknem 1500 négyzetméteressé vált.


A DEAC 32 szakosztálya több mint 3 ezer igazolt sportolót foglalkoztat

Az első emeleten egyebek mellett irodákat alakítottak ki a Sporttudományi Koordinációs Intézetnek és a DEAC szakosztályainak. A két új részt a régi lelátó mögött folyosóval kötötték össze, ahol egy, a DEAC-relikviáknak helyet adó állandó kiállítóteret hoztak létre. A második szinten tantermek kaptak helyet. A komplexumban ezeken felül lelátó, öltözők, irodák, raktárak, műhelyek is létesültek.

A létesítmény átadóján elhangzott beszédekből kiderült, a DEAC 32 szakosztálya több mint 3 ezer igazolt sportolót foglalkoztat. A sportkomplexum tervezése és kivitelezése egyaránt másfél évet vett igénybe. A terveket többször is módosították, hogy minél sokoldalúbban használják ki a rendelkezésre álló tereket, amelyeket várhatóan több százezren fognák majd használni a korszerűsített sportcampust.

Galéria

Mi épül?DebrecensportberuházásokDebreceni EgyetemDryvit Profi Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés