2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A Suzuki sem marad ki a magyar autóipari nagyberuházásokból
Fotó: Suzuki Magyarország

A Suzuki sem marad ki a magyar autóipari nagyberuházásokból

mti

2023.07.26. 10:20 - Szabó Ákos

Esztergomban közel 10 milliárd forintból fejlesztenek.

Hirdetés

Újabb, 9,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a Suzuki Magyarországon, amelynek nyomán a japán cég egyrészt bővíti a gyártókapacitásait, másrészt nagy lépést tesz az esztergomi üzem karbonsemleges átállásáért. Mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Tokióban.

Mint kiderült,

újabb fejlesztésről született megállapodás állami megállapodás az autóipari vállalattal, amely segíteni fog a magyar gazdasági fejlesztésében, ráadásul környezetkímélő módon, a károsanyag-kibocsátás csökkentése mellett.

 

Digitalizáció és fenntarthatóság

A Suzuki bővíti a kapacitásait, nagyon komoly technológiai fejlesztéseket hajt végre a digitalizáció és az automatizálás területén. Ezzel párhuzamosan pedig újabb nagy lépést tesznek afelé, hogy a gyár működése karbonsemleges legyen.    

A beruházás keretében

  • bővítik a lökhárító-, a festő- és a hegesztőüzem kapacitását,
  • csúcstechnológiájú gépeket szereznek be,
  • illetve napelemes erőművet építenek.

Ehhez az állam 1,9 milliárd forint értékű támogatást nyújt, így hozzájárulva ahhoz, hogy a cég magyarországi munkavállalói létszáma elérje a háromezer főt. A Magyarországon hagyományosan piacvezető, tavaly mintegy 12,5 százalékos részesedéssel bíró Suzuki esztergomi gyártóbázisa a cég harmadik legnagyobb vállalata.

Mi épül?Esztergomautóiparüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés