2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Áprilisban avatják az Alba Arénát
MTI / Szigetváry Zsolt

Áprilisban avatják az Alba Arénát

magyarepítok.hu, MTI

2024.02.15. 17:00 - Móré Levente

Norvégia elleni válogatott jégkorongmérkőzéssel avatják fel a Market kivitelezésében megvalósított székesfehérvár sportcsarnokot.

Hirdetés

Február 15-én tartottak sajtóbejárást a székesfehérvári Alba Arénában, ahol Cser-Palkovics András polgármester bejelentette: a csarnok teljesen elkészült, a használatbavételi engedély is megvan, így semmilyen jogi akadálya nincs az átadásnak.

 

 

A magyar jégkorong fellegvára

Amint az építésről számos alkalommal hírt adtunk, a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében épült székesfehérvári Alba Aréna közel 46 milliárd forintos kormánytámogatásból valósult meg. A csaknem 22 ezer négyzetméter nettó alapterületű multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok, jégkorongmeccseken mintegy hatezer, koncertek és egyéb események esetén akár 8000 fő befogadására is alkalmas. A létesítmény négy szintjén a csarnoktér mellett helyet kaptak többek közt irodák, kiszolgálóhelyiségek, étterem és rendezvényterem is. A tervek szerint a jégfelület az év minden napján rendelkezésre áll majd, arra hőszigetelő fedést fektetnek, amennyiben más sportág használja vagy más típusú rendezvényt fogad.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke a sajtóeseményen hangsúlyozta, hogy Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb jégcsarnokát egy mágikus dátumon, a 2008-as szapporói feljutás évfordulóján avatják fel. Kiemelte, hogy Székesfehérvár a hazai jégkorong legfontosabb fellegvára, az új csarnok méltó otthona lesz a fehérvári jégkorongnak, a jövőben pedig további válogatott találkozók, kupadöntők és világbajnokságok helyszíne lehet.

 

 

Gálamérkőzéssel nyitják a kapukat

Mint Cser-Palkovics András mondta, a város közösségének többévtizedes álma vált valóra, óriási az érdeklődés az impozáns létesítmény iránt, ezért jövő pénteken (február 23.) délután és szombaton (február 24.) egész nap bárki megtekintheti a sportcsarnokot, öltözőket és közösségi tereket.

A megnyitó alkalmából a magyar jégkorong válogatott április 19-én és 20-án 18.30 órától világbajnoki felkészülési mérkőzéseket vív majd Norvégia legjobbjaival. A két találkozóra szóló jegyárak szimbolikusak, mert nem a bevétel a cél, hanem a telt ház: az egynapos felnőtt belépő 3000, a diák- és nyugdíjas jegy 1500, míg a kétnapos belépők 4000 és 2000 forintba kerülnek majd. A jegyértékesítés a nyílt napokon kezdődik, a sportcsarnokba kilátogatók vásárolhatják meg elsőként a belépőket, majd utána az online értékesítés is megkezdődik.

 

Mi épül?Market Építő Zrt.Alba ArénajégkorongsportcsarnokcsarnoképítésSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés