2024.09.30, Hétfő
Videón, ahogy épül a Léna
Fotók: Magyar Építő Zrt.

Videón, ahogy épül a Léna

magyarepitok.hu; facebook.com/MagyarEpitoZrt

2024.09.30. 16:08 - Bíró Beáta

Paks új lakóparkja három tömbből áll majd, a területhez kapcsolódó utakat is épít a három kivitelező cég.

Hirdetés

Öt hónapja zajlanak a munkálatok Pakson, az ötszáz lakásos Léna lakópark építkezésén. A kivitelezés az Épkar Zrt. – West Hungária Bau Kft.Magyar Építő Zrt. hármas konzorciumában valósul meg a Pollack Mihály utca eddig beépítetlen területén.

 

 

A projekt részeként három lakótömb épül meg, melyek közül az egyik 4-6 emeletes, a másik 3-4, a harmadik pedig háromemeletes lesz, valamennyi alatt mélygarázs biztosítja a lakók parkolását. 

A három épülettömbből álló projekt munkálatai ütemterv szerint készülnek. A III. tömb szerkezetépítési munkái már a földszint feletti szerkezetek építésénél tartanak. Rövidesen elindulnak a pincetömb vízszigetelésének munkái. A II. tömb szerkezetépítése során a pincetömb felmenő szerkezetei készülnek, az I. tömb esetében pedig a földmunkálatok folynak. Az épületek közműcsatlakozásainak, köztereinek és zöldfelületeinek tervezése előrehaladott állapotban vannak.

A kivitelezési munkálatokkal párhuzamosan az előregyártott szerkezetek készítése is rövidesen elkezdődik.

A kivitelező cégek videón mutatták meg az építkezés előrehaladását.

 

 

Mint azt lapunk korábban megírta: a munkálatok kiterjednek a társasházakhoz kapcsolódó egyéb létesítmények - parkolók, a lakópark megközelítését biztosító közutak - kialakítására is. A lakótömbök földszintjén üzlethelyiségek is helyet kapnak. A munkálatok a tervek szerint 2025 negyedik negyedévében fejeződnek be.

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Magyar Építő Zrt.Pakslakóparkingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés