2024.04.14, Vasárnap

Tizenkét különböző nehézségi fokozatú pályából és kilencvenöt akadályból álló kalandpark nyílik a 21. Bajai Halfőző Fesztivál első napján, július 7-én. Bócsa Barnabás, a fesztivált szervező Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Kiserdő Kalandpark minden korosztály számára tartogat izgalmakat.

A parkot a bajai Petőfi-szigeten, másfél hektáros területen alakították ki, egyidejű befogadóképessége 100 fő. A tizenkét pályán túl labirintus, állatsimogató, homokozó és trambulin is épült a kisebbek számára

A projekt összköltsége közel 35 millió forint volt, melyet teljes egészében a város önkormányzata finanszírozott. A kivitelező a veszprémvarsányi székhelyű Challenge Forever Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A céget erdei akrobatikus élményparkok építésére és üzemeltetésre alapították, s közel tíz éves franciaországi tapasztalat biztosítja technológiai hátterüket.

A mára már európai hírnévnek örvendő 21. Bajai Halfőző Fesztivál idén július 7. és 10. között zajlik. A programsorozat csúcspontjának ezúttal is a szombati halfőzés ígérkezik, hiszen az előzetes felmérések alapján a Petőfi-szigeten és a környező utcákban, házakban háromezerhez közelít majd a bográcsok, kondérok száma.

(MTI, kalandparkepites.hu, kozbeszerzes.hu)

(fotó: baja.hu)

Galéria

Mi épül?építőipari cégekBajakalandpark