2024.04.21, Vasárnap

A Knorr-Bremse Rail Systems 2010-ben adta át budapesti üzemét, amely a jelenlegi beruházásban 11 ezer négyzetméterrel bővül, 46 ezer négyzetméteresre. A munkavállalók száma 1500 fölé nő. A stabil hazai beszállítói bázis a fejlesztésnek köszönhetően 15-20 százalékkal is növekedhet, de a már meglévő partnerek rendelésállománya is bővül. Ezáltal több száz új állást teremt a cég.

A magyar beszállítók aránya meghaladja a 60 százalékot. A társaság már most több mint 600 magyar vállalattal áll kapcsolatban, amelyek megfelelnek a cég szigorú minőségi követelményeinek, például a Deutsche Bahn szabványainak.

Az ősszel befejeződő beruházás után a budapesti vállalat a Knorr-Bremse vasúti üzletágának legnagyobb egységévé válik. A komplett fékvezérlési és levegőellátási termékcsaládok fejlesztése és gyártása kerül a fővárosba: olyan fékrendszereket fejlesztenek és gyártanak majd, amelyeket különféle vasúti járművekbe szerelnek a budapesti villamosoktól a japán csúcsvonatokig.

A müncheni székhelyű Knorr-Bremse vállalatcsoport 2015-ben csaknem 6 milliárd euró árbevételt ért el, és 30 országban 25 ezer munkatársat foglalkoztat. A csoport budapesti egysége a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek a fékrendszerek. A vállalat 17 országba viszi termékeit Brazíliától, az Egyesült Államokon és Svájcon keresztül Kínáig. Termékfejlesztéssel 1995 óta foglalkoznak, főként magyar mérnökök révén.

(MTI)

munkahelyekMi épül?üzemfejlesztés