2024.04.16, Kedd

Lerakták a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártórészlegének alapkövét hétfőn Szolnokon. A 3,2 milliárd forintos beruházás egyedi kormánydöntés alapján, 50 százalékos vissza nem térítendő állami támogatást kap, és 60 új munkahelyet hoz létre. A fejlesztés során bővítik a raktárt, új gyártóüzemet építenek, termelőeszközöket szereznek be, amivel 60 új munkahely jön létre. A beruházással a foglalkoztatottak száma 2017-re eléri a 270-et.    

Bischof Zsolt, a cég szolnoki gyárának igazgatója az alapkőletételen arról beszélt, hogy a mostani beruházással több, mint két évtizedes fennállásának legnagyobb fejlesztését valósítja meg a gyógyszergyár Szolnokon.

A cég

  • 1640 négyzetméterrel növeli a gyár területét,
  • 800 négyzetméterrel logisztikai raktárát,
  • új technológiát telepít,
  • fejleszti az infrastruktúrát,
  • a gyártói kapacitás csaknem megduplázódik.

A beruházás tervezett befejezése november 30.     

Bischof Zsolt bejelentette, a fejlesztés jövőre sem áll meg, a jelenlegi üzem átalakítására 2017-ben kerül sor. Bővítik a minőségellenőrző és mikrobiológiai laboratóriumokat, új csomagológépsort vásárolnak.

 

Ekkora keresletet már csak bővítéssel lehet kielégíteni

Béres József, a cég elnöke az ünnepélyes alapkőletételen elmondta, hogy mára több mint hetvenféle készítményük van forgalomban, több közülük piacvezető. A vállalat 32 százalékos piaci részesedésével piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán. „A Béres Csepp az elsőként hungarikummá nyilvánított egészségvédő gyógyszer” – mutatott rá az elnök. „Társaságunk fejlődésében most egy olyan pontra érkezett, amikor a termékeink iránti piaci igényeket csak egy új gyárépület és raktár felépítésével vagyunk képesek kielégíteni. Nagyon hálásak vagyunk a magyar kormány támogatásáért, mert önerőből ezt a léptékű fejlesztést nem tudtuk volna megvalósítani. Egyben hiszünk abban, hogy ez a befektetés az állam részére is megtérül.”

Hozzátette, a foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 238-ra emelkedett, ezzel a Béres Gyógyszergyár Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált. Megjegyezte, a Béres Gyógyszergyár fő piacának továbbra is Magyarországot tekinti, de megteremti a bázist dinamikusan növekvő export-tevékenységéhez is.

 

"A feladat nem is kevés!"

A Béres Gyógyszertár Zrt. honlapja szerint a vállalat útját megalapozó Béres Csepp 1972-ben született Id. Béres József munkájának köszönhetően, 1978-ban engedélyezték kereskedelmi forgalomba kerülését. A Béres Zrt. 1989-ben alakult, a Béres Cseppet 2000-ben hivatalos gyógyszerré minősítették, 2013-ban bekerült a hungarikumok közé. A fejlesztéseknek köszönhetően a kezdeti termék mellé mára 74 féle készítmény sorakozott fel a vállalat termékskáláján. A nyilvános cégadatok szerint a Béres éves nettó árbevétele 2014-ben csaknem 18 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye elérte a 975 millió forintot.

Az alapító Id. Béres József fia, Béres József 2000 óta a cég elnöke. Az alapköletételen az elnök így zárta köszöntőjét: „Atyám a munkájával egy olyan fát ültetett, mely megkapaszkodott, gyökeret eresztett, és termést hozott. Nekünk, mai faültetőknek az a dolgunk, hogy az előttünk járók, felmenőink, őseink jó példáját kövessük, tovább vigyük, becsülettel, tisztességgel, szorgalommal – s ez a feladat nem is kevés!”

(mti, beres.hu)

Mi épül?üzemépítés