2024.05.30, Csütörtök
ZÁÉV: mérföldkőhöz ért az új Hidegkuti Nándor Stadion építése
kép: mtkbudapest.hu

ZÁÉV: mérföldkőhöz ért az új Hidegkuti Nándor Stadion építése

MTI

2016.05.31. 14:14 - Antal Zsófia

Elkészült az MTK új otthonának tartószerkezete. A 6,5 milliárdos Hungária körúti beruházás megnyitója szeptemberben lesz.

Hirdetés

Elérkezett az építkezés második mérföldköve, a tartószerkezeteket határidőre sikerült befejezni – mondta Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében. A több mint 11 ezer négyzetméteren zajló építkezésen közel 18 alvállalkozó bevonásával több mint 250 ember dolgozik. A következő hónapokban a létesítmény belsőépítészeti munkáit fogják elvégezni, helyükre kerülnek a gépészeti és az elektronikus berendezések, valamint a tetőszerkezet.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke elmondta, hogy 113 nap múlva, szeptember 21-én tartják majd az avatót, amikor a portugál Sporting Lisboa lesz a kék-fehérek ellenfele. Azt is elárulta: az építmény egyik különlegességének ígérkezik, hogy a kispadokat nem a pálya szintjén, hanem az angol stadionokban megszokotthoz hasonlóan a lelátó első sorában helyezik el. A labdarúgócsapatot működtető MTK Budapest Zrt. székhelye is itt lesz.

Az ünnepség zárásaként egy kék-fehér labdát mintázó bokrétát helyeztek el a stadion tetőszerkezetének legmagasabb pontján.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?stadionépítés

Hírlevél

Hirdetés