2024.04.15, Hétfő

A Székesfehérvárt és Győrt összekötő 81-es úton, a Komárom-Esztergom megyei Kisbér központjában megkezdődött a körforgalom építése. Az átépítéssel növekszik a napi több száz kamion által használt útkereszteződés áteresztő képessége.

A tatabányai székhelyű Vértesaszfalt Kft. kivitelezésében csaknem kétezer négyzetméteren készül új burkolat, az építkezéssel érintett területen újjáépítik a közvilágítási hálózatot, az ivóvíz- és a csapadékvíz-hálózat vezetékeit és húsz új parkolót építenek. A beruházás 2016 szeptemberére készül el.

Tasó László, a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a beruházás alapkőletételi ünnepsége előtt elmondta, az országban tíz helyszínen újítanak fel, illetve építenek át körforgalmakat, mintegy 2,5 milliárd forintból. A forgalombiztonság érdekében 69 helyszínen jelenleg is aszfaltoznak a Közútkezelő Nonprofit Zrt. megbízásából és további 56 helyen kezdődnek burkolat felújítások néhány napon belül. A legkésőbb az ősz végére elkészülő beruházások összértéke közel 70 milliárd forint. 

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a beruházás összege 205 millió forint, melyből 50 millió forint a település költségvetéséből származik, a fennmaradó részt a magyar állam fedezi.    

A kivitelező Vértesaszfalt Kft. 2004-ben alakult, száz százalékig magyar tulajdonban van. A honlapja szerint elsősorban utak, parkolók, járdák, sportpályák és egyéb közlekedési létesítmények komplett kivitelezésére specializálódott. Megalakulása óta folyamatos fejlődés jellemzi, mára jelentős piaci részesedést és ismertséget szerzett az építőipari ágazatban. A nyilvános céginformációs adatok szerint árbevétele 2014-ben 1,1 milliárd forint volt.

(mti, minalunk.hu, vertesaszfalt.hu)

Útépítésépítőipari cégekútépítésVértesaszfalt Kft.