2024.06.25, Kedd

Az egyesült államokbeli Lear csoporthoz tartozó Eagle Ottawa Hungary Kft. 2001-es megalapítása óta folyamatosan bővíti termelését. Az autó üléshuzatokat gyártó cég új szabászati üzemében több mint 1400 ember dolgozik, így a gyár két szolnoki telephelyén összesen több mint 2000 embert foglalkoztat. A beruházással 800 új munkahely jön létre, ebből 500-at már betöltöttek.     

A cég jelentős magyar beszállítói háttérrel rendelkezik, és 2009 óta Szolnokon működik a vállalat európai kutatás-fejlesztési központja is.

A 150 éves múlttal rendelkező, ma már világszerte húsz telephelyen működő Eagle Ottawa festett bőrből szabja a vezető autómárkák üléshuzatait. A társaság a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójaként, napjaink legkorszerűbb technológiáit alkalmazva 15 országban 95 autótípus gyártásában vesz részt. A cég festett bőrből szabja a vezető autómárkák üléshuzatait, 40 partnercéggel áll kapcsolatban és 95 autótípus beszállítója.

Az átadón Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott, a most átadott beruházás annak a bizalomnak a kifejezése, amelyet a külföldi befektetők évek óta megadnak Magyarországnak. „A hazánkban működő, a világ élvonalába tartozó vállalatok egyre hosszabb távra tervezik magyarországi jelenlétüket” – fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, az elkészült  beruházások egyre magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását eredményezik, és egyre több vállalat hozza Magyarországra kutatás-fejlesztési tevékenységét is. A szakminiszter a pozitív tendenciák közé sorolta, hogy 2015-ben közel 5600 milliárd forint értékű beruházás valósult meg az országban. A bővülés mértéke még a 2014-es rekordévhez viszonyítva is jelentősnek mondható, és a kormány a beruházási aktivitás további erősödésére számít.

A tárcavezető kijelentette, a magyar gazdaság növekedési pályán van, pénzügyi stabilitás jellemzi, és javult a vállalatok, vállalkozások és a háztartások jövedelemi pozíciója is. „A magyar kormány növekedést támogató, befektetőbarát intézkedéseivel segíti a gazdaság további élénkülését” – fogalmazott Varga Mihály.

(magyarepitok.hu)

Mi épül?autóiparüzemépítés