2024.06.17, Hétfő

Az eseményen Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára a kormány és a magyar emberek köszönetét tolmácsolta a magyar, közöttük a dunakeszi rendőröknek.
"Országunk határai mellett tíz- és százezrek, milliók mennek el", s nincs messze az az idő, amikor ez az embertömeg az országon keresztül haladt át. Akkor a hármas védelmi vonal részeként az élőerő gerincét a magyar rendőrök jelentették, s feladatukat a napi munkájuk mellett kiválóan végezték el, amiért minden köszönetet és elismerést megérdemelnek - mondta Tuzson Bence.
Az államtitkár kiemelte: az elismeréshez hozzátartozik az is, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel jobb, kényelmesebb munkakörülményeket teremtsenek a rendőröknek. Úgy, ahogy az Dunakeszin is történt. 
A rendőrségi épület korszerűsítése révén az ingatlan energiafogyasztása csaknem a felére esik vissza, a megtakarítás előnyeit azonban nemcsak az épületben munkát végzők, hanem a dunakeszi térségben élő 80 ezer ember (Dunakeszi, Fót, Göd és Csomád lakossága) is élvezni fogja - tette hozzá.
Tuzson Bence kitért arra, a rendőrség elismeréséhez tartozik az új életpályamodell bevezetése, valamint a küszöbön álló béremelés is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy először 30 százalékkal, majd évente 5 százalékkal emelik a rendőrök bérét, egészen az 50 százalékos mértékig.
Dióssi Csaba (Fidesz-KDNP), Dunakeszi polgármestere az ünnepségen megköszönte a felújítást végzők munkáját, és a folyamatosan üzemelő rendőrségi épületben szolgálatot teljesítők türelmét is. Azt mondta, már ideje volt ennek a rekonstrukciónak, mert a dinamikusan fejlődő város arculatához nem illett a hetvenes-nyolcvanas években emelt épület. A városvezetés szándéka szerint hamarosan a belső felújítás is megtörténhet - jelezte.
Mihály István dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya egyebek mellett arról beszélt, hogy a felújításnak köszönhetően a dunakeszi kapitányságon most már nemcsak hatékony és eredményes, hanem gazdaságos is a munka. Kitért arra, hogy a megyében működő tizenhárom rendőrkapitányság közül hatnak az épülete esett át energetikai korszerűsítésen, amelyre összesen 1,3 milliárd forintot költöttek uniós és rendőrségi forrásból.

Mi épül?épületfelújításenergetikai beruházásDunakeszi